ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Guvernul german al lui Olaf Scholz a adoptat vineri un amplu plan de acțiune împotriva discriminărilor la care este supusă comunitatea LGBT+, plan ce prevede în special o ancorare a drepturilor lor în textul Constituției, informează AFP, potrivit agerpres.  
 
Sven Lehmann, comisarul guvernamental pentru afaceri LGBTQ, a declarat că este o „zi istorică" pentru Germania, ieri, după ce a  prezentând planul în cadrul unei conferințe de presă la Berlin.

Măsura marchează prima dată când Germania a adoptat o strategie la nivel federal pentru a proteja diversitatea și drepturile persoanelor LGBTQ, a declarat acesta.

Planul are șase direcții, inclusiv recunoașterea legală a așa-numitelor „familii curcubeu", a căror componență diferă de cea a familiei tradiționale.

Guvernul de coaliție de centru-stânga dorește, de asemenea, să modifice constituția pentru a interzice discriminarea pe motive de identitate sexuală.

Totuși, acest lucru ar avea nevoie de o majoritate de două treimi în parlament și, prin urmare, ar necesita sprijinul conservatorilor din opoziție.

„Sper că putem crea un impuls pentru a obține această majoritate de două treimi", a declarat Lehmann, adăugând că "discuțiile sunt în curs de desfășurare".
 
„Trebuie neapărat să folosim următorii trei ani pentru a ancora prevederile legale" în acest domeniu, a spus el.

Alte planuri includ ușurarea birocrației pentru persoanele transsexuale și îmbunătățirea sănătății, consilierii și securității pentru persoanele LGBTQ.

În prezent, în Germania sunt raportate zilnic între trei și patru atacuri împotriva persoanelor LGBTQ, iar cifra reală se crede că este mult mai mare, a spus Lehmann.

Noua strategie vine în contextul în care Cupa Mondială este pe cale să înceapă în Qatar, care a fost puternic criticată pentru poziția sa față de persoanele LGBTQ înaintea turneului.