ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procesul Mântuitorului va fi analizat și explicat pornind de la textul biblic de părintele prof. univ. dr. Vasile Mihoc într-o conferință organizată joi de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. VIDEO ÎN DIRECT: 

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Sectorul Cultural în colaborare cu Sectorul Media și Comunicare din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, vă propune conferința intitulată „Procesul Mântuitorului”. Invitatul special al acestui eveniment este părintele prof. univ. dr. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Întâlnirea este moderată de către pr. Alexandru-Flavian Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Toți cei care doresc să se îmbogățească duhovnicește, mai ales în preajma Săptămânii Pătimirilor, perioadă pregătitoare pentru primirea luminii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, sunt invitați să se alăture întâlnirii noastre.

Evenimentul este transmis LIVE pe canalul de YouTube și pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, începând cu ora 18:30”, au anunțat organizatorii. 

Pr. prof. univ. Vasile Mihoc s-a născut în data de 13 martie 1948, în localitatea Sfântul Ilie, județul Suceava. A fost hirotonit preot în anul 1969. A urmat cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu, obținând licența în anul 1970. Între anii 1977 și 1979 a studiat la „École Biblique et Arhéologique Française” din Ierusalim. Și-a obținut titlul de doctor în teologie în anul 1983 la Institutul Teologic din București.

În anul 1974 își începe activitatea la Institutul Teologic Universitar (azi Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Șaguna") din Sibiu, unde din 1983 este profesor titular de studiul Noului Testament și conducător de doctorat. În paralel, după 1990, a predat temporar, ca profesor asociat, la facultățile de teologie ale universităților „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca (1990-1992) și „Aurel Vlaicu" din Arad (1997-1999). În anul 2002, pe perioada semestrului de vară, a fost profesor asociat la Crowter Hall College-University of Birmingham, Marea Britanie, potrivit portalului Doxologia
 
Începând din 2017, devine unul dintre cei 5 vorbitori-invitați permanenți ai emisiunii Atlas Biblic de la Radio Trinitas.

Articole cu, de și despre părintele prof. univ. dr. Vasile Mihoc puteți citi în secțiunea dedicată a paginii ActiveNews