ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pașaportul Covid ar putea în curând să fie verificat cu o simplă scanare a brațului. Pentru aceasta, o companie suedeză a produs microcipuri capabile să stocheze istoricul vaccinal al utilizatorului. De mărimea unui bob de orez, cipul este suficent de mic încât să fie implantat în antebraț cu ajutorul unei seringi. O tehnologie similară este folosită în România pentru microciparea animalelor de companie (câini, pisici, cai, ș.a.).
 
În urmă cu un deceniu, Părintele Justin Pârvu de la Petru Vodă profețea aceste vremuri și implanutul cu microcip pentru identificare doar pentru a fi luat în derâdere de cei care azi ne propăvăduiesc să ascultăm de știință. Aceiași.
 

Folosirea microcipurilor implantabile pentru scopuri medicale sau utilitare era anunțată încă din prima jumătate a anului 2021 într-un articol de pe EuroNews, intitulat „Vor fi implanturile de microcipuri următoarea mare scofală în Europa?”. În luna iunie, Eric Larsen, care conduce compania Biohax Italia, aștepta aprobări de la centrele medicale și Ministerul Sănătății pentru a implanta microcipuri în 2500 de persoane din Roma și Milano în următoarele 6-8 luni, susținând că și fără aceste aprobări deja implantase cipuri în câteva sute de persoane.

Revenind la cipurile companiei din Suedia, ele nu fac decât să folosească o tehnologie preexistentă, creată de firma Epicenter din Stockholm, care a lucrat timp de ani de zile la producerea unei tehnologii compatibile cu corpul uman. 

„Implanturile sunt o tehnologie foarte versatilă, care poate fi folosită pentru o mulțime de lucruri diferite. În acest moment, e foarte comod să ai pașaportul Covid accesibil mereu pe bază de implant”, ne lămurește cu nonșalanță Hannes Sjoblad, șef departament în cadrul companiei Epicenter. VIDEO:
 
 
Cipul folosește tehnologia NFC (near-field communication/comunicare în câmp apropiat) și poate trimite informații oricărui dispozitiv compatibil cu tehnologia NFC, cum ar fi un smartphone. Tehnologia nu este nouă, dar folosirea acesteia pe oameni a început să se dezvolte abia în ultimul deceniu. Primul om cu un microcip implantat a devenit în 1998 Kewin Warwick. 

Compania Epicenter susține că implanturile sunt „complet reversibile”, microchipul putând fi extras dacă utilizatorul dorește să renunțe la el. Dar, ce nu fac suedezii pentru comoditate?

Momentan, microcipurile nu sunt destinate comercializării, însă firma a ținut prima pagină a ziarelor anul acesta când angajații ei și-au implantat în mână codurile de acces la birouri. De asemenea, firma e renumită pentru petrecerile pe care le-a dat pentru a sărbători microciparea fiecărui angajat, conform sursei citate care, „întâmplător”, este una chinezească: scmp.com.