ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CEO-ul Bob Iger le-a spus luni angajaților că incluziunea și acceptarea se numără printre „valorile de bază" ale povestirilor companiei. Remarcile vin după ce Disney s-a confruntat cu critici sub conducerea anterioară a lui Bob Chapek pentru modul în care a gestionat proiectul de lege „Don't Say Gay" din Florida, care a interzis instruirea privind orientarea sexuală și identitatea de gen de la grădiniță până la clasa a treia, scrie știripesurse.
 
Recenta includere de către Disney a unor personaje gay fără echivoc în filmele de animație a atras, de asemenea, critici din partea activiștilor anti-LGBTQ, anunță cnbc.com.

„Această companie spune povești de 100 de ani, iar aceste povești au avut un impact semnificativ și pozitiv asupra lumii, iar unul dintre motivele pentru care au avut un impact semnificativ și pozitiv este că una dintre valorile de bază ale poveștilor noastre este incluziunea, acceptarea și toleranța, iar noi nu putem pierde acest lucru", a declarat Iger luni.

El a adăugat că ideile controversate nu sunt neaparat legate de politică: „Nu cred că atunci când spui povești și încerci să fii un bun cetățean al lumii, asta este politic."

O altă mare controversă a implicat studiourile de animație ale Disney, care au început să includă mai multe personaje LGBTQ ca parte a eforturilor Pixar și Disney Animation de a produce povești care să includă o gamă mai diversă de personaje și culturi.

Cu alte cuvinte, programele Disney nu sunt tocmai cele mai neutre din punct de vedere al genului: de pildă,
filmul „Lightyear" lansat în iunie a provocat cntroverse deoarece includea un sărut între persoane de același sex, însă acela era doar începutul. Ulterior, au apărut altele: „Strange World",„Black Panther", 
„Coco", despre care Bob Iger nu poate spune altceva decât că au schimbat lumea în bine.