ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte zile a rezistat în greva foamei, în fața Guvernului un istoric român, fără ca nimeni să îl ia în seamă. După o săptămână de protest extrem, prin care a încercat să obţină salarii decente pentru cercetători, Florin Șandru a anunțat că renunță la greva foamei. Nu și la lupta cu sistemul.

Istoricul Florin Şandru, angajat la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, a răbdat de foame şi de sete, pe o bancă lângă Guvernul României, timp de șapte zile. Epuizat, cercetătorul a anunțat vineri că renunță la această formă de protest. Dar nu va renunța să lupte pentru drepturile cercetătorilor prin intermediul mass-media şi cu sprijinul cetăţenilor, relatează Epochtimes.

Pe lângă suferinţele provocate de privarea de hrană şi apă, Florin Şandru, care încearcă să obţină salarii decente pentru cercetători, se teme, mai nou şi de perspectivă concedierii, după ce colegii de serviciu i-au adus la cunoştinţă că, probabil din ordine de sus, conducerea Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, unde este angajat, se pregăteşte să-i desfacă, unilateral, contractul de muncă.

"Dacă azi la serviciu îmi desfac contractul de muncă, nu voi conteni şi voi muri. Ştiu ce e în mine, cum se simte organismul meu. Nu aud bine, mă dor ochii în cap de nu mai pot, toate organele mă ard.", spunea Florin Şandru în a șasea zi de greva foamei.