ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14.04 / 23:30 Peste 1000 de manifestanți s-au strâns duminică în fața bisericii canadiene închise și împrejmuite cu gard de „autoritățile” sanitare miercurea trecută în virtutea isteriei pandemice. Aceștia au denunțat măsura excesivă și, unii dintre ei, au început să dea jos porțiuni din gardul separator, deși majoritatea dintre ei intonau cântări religioase și doar câțiva au trecut la fapte.
 
Potrivit Life Site News, protestul s-a desfășurat în dreptul bisericii „Grace Life” din apropierea orașului Edmonton din provincia canadiană Alberta. Potrivit estimărilor din presă, în fața bisericii s-au adunat peste 1.000 de oameni pentru a protesta împotriva închiderii acesteia de Serviciile de Sănătate din Alberta (AHS), ajutate de poliția locală. 

În primele ore ale protestului de duminică, unii oameni - despre care Grace Life a ținut să precizeze că nu erau afiliați bisericii - au demontat o porțiune din gard. Filmarea acestui fapt a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, polițiștii, ajutați de unii dintre protestatari, au pus gardul la loc, potrivit presei locale

Polițiștii au fost prezenți în număr mare la protestul din apropierea bisericii Grace Life, după cum se vede din postările de pe rețelele de socializare. Unii au spus că ar fi fost prezenți „sute” de polițiști, dar e greu de crezut această estimare, pentru doar 1.000 de protestatari.

Mulți dintre suporterii redeschiderii lăcașului de cult au venit în procesiune de la Calgary. În cursul dimineții și după-amiezii de duminică, numărul participanților la protest a continuat să crească.
 
ACTUALIZARE 11.04 / 17:30 Un parlamentar canadian lansează o petiție națională pentru redeschiderea bisericii baricadate de poliție în Alberta, informează LifeSiteNews
 
 

Filmându-se în fața bisericii din Canada împrejmuite cu gard - îmbrăcat, ulterior, și într-o plasă de umbrire - de poliție pe motiv că nu ar fi respectat regulile Covid, parlamentarul independent Derek Sloan a anunțat joi lansarea unei petiții prin care solicită aprobarea redeschiderii bisericii Grace Life din Spruce Grove, Alberta.

„Tocmai am vorbit cu pastorul Coates și cu soția sa. Pe site-ul meu, avem o petiție de redeschidere a bisericii Grace Life”, a spus Sloan. „Semnați acea petiție, haideți să deschidem această biserică.”

„Această faptă este un abuz de putere tiranic din partea guvernului și o încălcare fățișă a drepturilor stipulate în Carta Canadiană”, se afirmă în document.

Până acum, petiția a strâns 7.786 de semnături.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Alberta Health Services a anunțat într-o declarație că biserica Grace Life Church va rămâne închisă până când va putea oferi dovezi că va respecta restricțiile de sănătate, a raportat Canadian Press, informează Breitbart.

CTV News a raportat că poliția și personalul de securitate se aflau în jurul bisericii, în timp ce, miercuri, au fost instalate garduri metalice cu lanț în jurul clădirii bisericii și a parcării sale.

Biserica, situată la vest de Edmonton, a respins avertismentele de sănătate publică de luni de zile, iar pastorul său, James Coates, a petrecut o lună după gratii.
 
Pastorul Coates a fost acuzat în februarie pentru încălcarea ordinelor de sănătate publică împotriva coronavirusului. Apoi a fost închis pentru că a refuzat să se conformeze unui ordin de cauțiune care prevedea că ar putea presta doar servicii care sunt în conformitate cu normele de sănătate publică.

El s-a întors la predicare pe 28 martie după ce a plătit o amendă de 1.500 de dolari și a pledat vinovat pentru o acuzație de încălcare a cauțiunii. Bisericile din regiune au voie să se deschidă la o capacitate de 15% cu distanțare socială și măști, dar oficialii spun că Grace Life a avut sute de congregați care au participat la slujbele bisericești.

Serviciile de sănătate din Alberta au declarat că au încercat să lucreze cu biserica luni bune înainte de decreta închiderea ei.

Grace Life a devenit ținta criticilor împotriva guvernului premierului Jason Kenney, deoarece biserica a rămas deschisă, în ciuda avertismentului lui Kenney care afirma că cei care încalcă regulile vor suporta consecințele.