ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.SRI nu a semnat protocoale de colaborare doar cu diverse foruri judiciare. Serviciul Român de Informații bifează la capitolul „protocoale” și documente secrete încheiate cu Telekom și Poșta Română. Așa reiese din  răspunsul transmis de cele două companii în urma unei interpelări transmise de deputatul liberal Mircea Cazan. Și Telekom și Poșta Română spun că au protocoale de colaborare cu SRI, semnate „cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare la acel moment”. 
 
„Am făcut o interpelare către doamna prim-ministru prin care am cerut clarificarea tuturor protocoalelor sau acordurilor de colaborare între Guvern și agenții cu SRI. De asemenea, am făcut interpelări prin care doream să aflu dacă există astfel de protocoale cu Romtelecom, Radiocom și Poșta Română. Demersul a avut ca rezultat această recunoaștere a protocoalelor, dar mai departe, conținutul lor nu intră în atribuțiile mele”, a declarat deputatul liberal.
 
Compania Telekom susține însă că protocolul ”strict secret” pe care îl are cu SRI este semnat cu respectarea dispozițiilor legale. ”Vă aducem la cunoștință că în perioada penționată de domnul Mircea Cazan, deputat PNL, a fost semnat un protocol cu Serviciul Român de Informații. Protocolul semnat în anul 2008 este un document clasificat cu nivelul de secretizare ”strict secret”. Acest protocol a fost semnat cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare la acel moment”, se arată în documentul transmis de Telekom. La fel și la Poșta Română. ”Conform evidențelor aflate la CN Poșta Română SA există un protocol de colaborare în CN Poșta Română SA și Serviciul Român de Informații, cu nivel de clasificare ”strict secret””, se arată în răspuns.