ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Ambrozie, episcop al Giurgiului, a enumerat în predica sa de joi de la sărbătoarea Schimbării la Față greutățile prin care au trecut creștinii ortodocși din România, în timpul stării de urgență și a celei de alertă:

„În perioada pandemiei, am asistat la denigrarea Euharistiei, lingurița și Sfânta Taină a Împărtășaniei fiind ținta unor campanii ce frizau infernul dat cu lingurița mediatică, au urmat procesele intentate ierarhilor ortodocși care au îndrăznit să împărtășească, interdicția enoriașilor la slujbele din interiorul bisericilor, interdicția enoriașilor de a participa la slujbe în exteriorul bisericilor, închiderea cu lacăt a cimitirelor în noaptea de Înviere și prezentarea în presă a gesturilor creștine ale autorităților comparând lumina candelelor aprinse la morminte cu iluminatul din Las Vegas, confiscarea Învierii, ferocitatea cu care s-a oprit inclusiv gestul de a împărți lumina credincioșilor, ridiculizarea mediatică a eforturilor BOR în perioada pandemiei”, a reamintit PS Ambrozie, citat de portalul Averea Bisericii

Referindu-se la atacurile proferate împotriva construirii și finanțării Catedralei Mântuirii Neamului, ierarhul a spus: 

„Abia acum înțeleg de ce era nevoie ca ea să fie prezentată drept monument nu al coagulării naționale și comuniunii ortodoxe, ci monument al prostului gust, al oribilității, denigrată și discreditată…

Am simțit din plin presiunea enormă, oribilă, a campaniilor de denigrare a Catedralei Mântuirii Neamului, campaniile de presă urmate de denaturarea hărților Google fără decența reparării gestului prin care era jignită o comunitate importantă și fără intenția de a restabili numele adevărat…

Europa e prea preocupată de genul neutru, de ofensiva sexuală… Mi-am amintit că la ‘Stanbul, Brâncoveanu a devenit martir, cu pruncii și Ianache sfetnicul, mi-am amintit de bucla soției domnitorului Ieremia Movilă, care a murit roabă în harem și răpită fiind cum și-a tăiat o buclă din păr spre a fi pusă în necropola domnească, alături de soțul său. Maicile o păstrează în muzeul mănăstirii Sucevița, într-o capsulă de argint, iar cine privește izvorul acela arămiu observă că el plânge și astăzi.

Acum înțeleg într-o lumină nouă rolul „domniței bizantine” de pe Colina Bucuriei de la București. Avem Aghia Sophia a noastră, tânără, zveltă, frumoasă și liberă”, a poetizat episcopul Giurgiului, cu gândul la Catedrala Națională.

Legat de viitorul incert, PS Ambrozie a lansat un îndemn spiritual: „Dacă va urma subit o perioadă de carantinare, de reintrare forțată în cuști, aș vrea să spun doar atât: în lume și în istorie, au existat multe grădini – grădinile Semiramidei, grădinile suspendate, grădinile Baha’i din Haifa, dar să nu uităm: România este grădina Maicii Domnului, iar după cum spunea un monah sirian, pelerin în țara noastră – „ortodoxia română e tânără, e vie” și poate constitui punctul de echilibru al creștinismului actual, purtând pe umeri crucea lui Hristos… Să ne întoarcem la Hristos, adică acasă!”, a îndemnat ierarhul.
 
Urmăriți, mai jos, predica rostită de păstorul Episcopiei Giurgiului, cu lacrimi în ochi, la Sfânta Mănăstire Comana pe 6 august 2021, la praznicul Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos. VIDEO:

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews