ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Ignatie, Episcopul Hușilor, i-a îndemnat pe credincioșii care au participat la „Vecernia Iertării” din duminica lăsatului sec de brânză, să înceapă Postul Paștilor prin abstinență nu doar față de mâncare, ci și față de mediul virtual, renunțând la tot ce înseamnă (social) media, care duce la împrăștierea gândurilor și la dependență digitală:

„Lumea în care trăim este una prin excelență a virtualului, a videocrației.

Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică.

Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai puțin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi.

Tehnologia este o binecuvântare, dar are și un revers foarte delicat, pentru că fragmentează foarte mult gândirea. Dobândim o dependență de tehnologie, încât ne este foarte greu să ne mai desprindem.

Cred că se impune, în lumea în care trăim, și un asemenea tip de post. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon.

În tradiția noastră, prima săptămână din post este foarte aspră. Este numită Săptămâna Curată, aproape echivalentă cu Săptămâna Patimilor.

În mănăstiri, unde se ține cu maximă rigurozitate această săptămână, se închide trapeza, și călugării nu mănâncă nimic, cu excepția zilelor de miercuri și vineri, când se slujește Liturghie Darurilor mai înainte sfințite. De ce? Pentru ca diavolul să fie doborât prin puterea postirii.

Ar fi foarte bine să ne desprindem cât mai mult de cele care nu ne aduc liniște”, a îndemnat PS Ignatie, duminică seară, la catedrala mitropolitană din municipiu, conform paginii web a Episcopiei Hușilor