ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un mesaj publicat de Episcopia Hușilor, Episcopul Ignatie i-a îndemnat pe toți cei care se revendică a fi creștini să vină la Referendumul pentru Căsătorie, moment pe care îl consideră un examen de maximă maturitate. „Referendumul nu este un moment de răfuială între cei care împărtășesc opinii diferite, o răfuială între majoritari și minoritari, între cei care sunt credincioși și cei mai puțin credincioși”, spune Episcopul Ignatie, subliniind că prin acest demers, pornit în urma inițiativei cetățenești care a adunat 3 milioane de semnături, se dorește susținerea principiului natural și biologic al vieții. 

„Referendumul organizat pentru explicitarea art.48 din Constituție va constitui un examen de maximă maturitate pentru toți cei care se revendică a foi creștini, pentru toți cei care sunt ancorați în valorile tradiției creștine.

Referendumul nu este un moment de răfuială între cei care împărtășesc opinii diferite, o răfuială între majoritari și minoritari, între cei care sunt credincioși și cei mai puțin credincioși, între cei care sunt atașați Bisericii și cei care împărtășesc ideile progresist-liberale. Referendumul este o investiție pentru viitor, pentru copiii noștri. Dacă pentru unii referendumul nu constituie o prioritate, în acest caz îi sfătuim să se dedice cu inteligență, fără răutate, fără patimă, priorităților agendei pe care ei vor s-o pună în spațiul public.

Prioritatea noastră este susținerea familiei naturale, susținerea principiului natural și biologic al vieții. Un copil nu se poate naște decât dintr-un bărbat și o femeie. Referendumul nu este împotriva cuiva sau a ceva, ci este pentru ceva și pentru cineva, este pentru familia naturală, pentru viitorul copiilor noștri. De aceea, vă îndemn cu foarte multă dragoste să vă implicați și să votați DA pentru susținerea explicitării art.48 din Constituție. Referendumul este pe deplin îndreptățit pentru că este o formă directă de democrație.”, spune PS Ignatie în mesajul său.
 
Referendumul pentru Căsătorie a fost convocat la inițiativa celor 3 milioane de cetățeni care au cerut schimbarea Constituției, în sensul definirii căsătoriei drept „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie” și va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2018.

Cetățenii vor trebui să răspundă cu DA, dacă sunt de acord cu schimbarea Constituției în forma adoptată de Parlament sau cu NU, dacă sunt împotriva dorinței celor 3 milioane de semnatari ai inițiativei.