ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Hușilor, Ignatie, a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, afirmând că anul acesta, mai mult ca niciodată, Sfânta poartă "povara necredinței, a urii ateiste a progresiștilor", dar și "povara suferinței credincioșilor".

Ierarhul a reiterat ideea că pelerinajul de la Iași, interzis de autorități în contextul crizei sanitare, ar fi putut avea loc cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.   „Iașiul a devenit un adevărat pustiu al Carantaniei, unde Ispititorul a îmbrăcat savuros, fariseic și ipocrit, nenumărate ipostaze. Peste câteva zile își va căuta nestingherit rezidență undeva prin București”, a spus IPS Ignatie, amintind că pelerinajul de la Sf. Dimitrie, din 25 octombrie, a fost și el interzis de autorități.

"Mai mult ca niciodată, în anul acesta pandemic, când umanitatea este zguduită de un virus, care ne tulbură sănătatea, viața, existența, Sfânta Parascheva poartă povara necredinței, a urii ateiste a progresiștilor din agora virtuală sau reală, a agoniei celor care vor să anihileze orice pâlpâire firavă a credinței, a celor mândri și cu reflexe luciferice, care cred în minciuna iluziei lor că o pot carantina pe Sfânta în casa ei. De asemenea, Sfânta Parascheva poartă povara suferinței credincioșilor, aidoma lui Iov, cărora le-a fost furată, prin argumente și sofisme elaborate, exact bucuria îmbrățișării și întâlnirii față către față cu cea pe care o simt, în puterea cuvântului, ca fiind 'mult folositoarea'. Iașiul a devenit pentru câteva zile un adevărat pustiu al Carantaniei, unde Ispititorul a îmbrăcat savuros, fariseic și ipocrit, nenumărate ipostaze, neținând cont că bucuria sărbătorii se putea desfășura în condiții de respectare, cu strictețe, a recomandărilor sanitare în vreme de pandemie și cu încredințarea că orice creștin, iubindu-și aproapele, se protejează atât pe sine, cât și pe cei din jurul său. Dar, așa cum deja știm, sfidarea credinței nu are nevoie de argumente pentru a se instala. Este nevoie doar de determinare și, mai ales, de consecvență. Peste câteva zile își va căuta nestingherit rezidență undeva prin București", a afirmat episcopul într-un mesaj postat pe site-ul Episcopiei Hușilor.

Ierarhul Hușilor, care în luna septembrie a fost infectat cu SARS-CoV-2 și s-a vindecat după două săptămâni de spitalizare, a declarat că nu neagă existența virusului, ci a criticat doar incapacitatea autorităților de a gestiona situația.

"Pentru manipulatorii de serviciu: cred că există COVID-19 (nu a fost nevoie să trec printr-o asemenea experiență ca să ajung la o asemenea concluzie; credința în Dumnezeu și profesionalismul medicilor m-au ajutat de am depășit, cu liniște interioară și speranță multă, acest moment de încercare din viața mea). În egală măsură, cred că există și virusul ateismului sovietic reciclat, pe care îl vedem că se năpustește vehement și furibund asupra Bisericii Ortodoxe Române, dar fără succes concret asupra dimensiunii interioare a sufletului, pentru că Dumnezeu ne-a hărăzit cu darul imunității credinței atât în vremea comunismului ateu - cel mai cumplit microb al umanității secolului al XX-lea -, cât și în vremurile 'omului recent', multiplicat în diversele tulpini ale progresimului neomarxist contemporan. Sunt pentru respectarea recomandărilor sanitare pe vreme de pandemie cu maximă și responsabilă strictețe - dovadă stau toate intervențiile mele scrise încă din vremea stării de urgență - , însă fără a trece cu vederea ingerințele statului în trăirea actului credinței, care au drept finalitate nefastă lezarea și limitarea, în mod profund și discreționar, a libertății religioase", a mai spus Ignatie.