ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Macarie al Europei de Nord a făcut, miercuri, un apel la rugăciune pentru toți copiii români născuți în diaspora, pentru ca aceștia să crească în pace și să-și păstreze identitatea de credință și de neam.

PS Macarie a postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Episcopiei Europei de Nord, imagini de la botezul "unei fetițe cu nume îngeresc, Rafaela”, al treilea copil al unei familii de români din Stockholm.

Postarea a fost însoțită de următorul mesaj:

"Ieri, 27 august 2019, am săvârșit la Stockholm Taina Sfântului Botez pentru Rafaela, fetița cu nume îngeresc, al treilea copil al acestei frumoase și tinere familii românești din capitala Suediei. Deunăzi, am avut binecuvântatul prilej să botez un copil și în comunitatea românilor de dincolo de Cerul Polar, în Norvegia. Mă rog din tot sufletul - și vă chem pe toți să ne rugăm împreună - pentru toți pruncii noștri care se nasc în diaspora, ca să crească în bună pace, nevinovăție și credincioșie, în brațele Bisericii, păstrându-și identitatea de credință și de neam!”

Mesajul a fost semnat astfel: Al vostru Părinte și Frate împreună fierbinte rugător către Domnul, +Episcopul Macarie al Episcopiei Europei de Nord