Episcopul Macarie a mers, sâmbătă, în satul natal pentru a celebra 60 de ani de căsnicie ai părinților săi și, în acest context, a îndemnat la cinstirea și păzirea instituției căsătoriei, informează Basilica.
 
„Suntem cu gândul la toți cei care își călesc sufletele în acest cuptor al lămuririi care este căsnicia. Mare și nobilă este această instituție! Laborator în care se dobândește jertfelnicia, răbdarea, buna înțelegere, blândețea, și, desigur, dragostea cea intru Hristos. Se cuvine, așadar, să cinstim și să prețuim instituția căsătoriei și să o păzim de cei care vor să o strice!”, a subliniat Episcopul Macarie.
 
Ierarhul a scris într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Episcopiei Europei de Nord că a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica din Spermezeu și a adus mulțumire lui Dumnezeu împreună cu părinții, frații Teodor și Maria, alături de „întreaga familie”.
„Le sărutăm cu recunoștință mânuțele lor calde și bătătorite de muncă, rugându-ne pentru sănătatea și mântuirea lor!”, a spus Episcopul Macarie al Europei de Nord sâmbătă când a celebrat în satul natal Spermezeu de la poalele Munților Țibleș, 60 ani de căsnicie ai părinților săi Vasile și Ana „aflați la mijloc de drum între Nunta de Aur și cea de Diamant”.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.