ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 14 septembrie, a început un nou an școlar pentru elevii din România. Anul 2015 a fost marcat de prima încercare serioasă de scoatere a religiei din școli, după reintroducerea acesteia în '90.

Chiar dacă această tentativă a eșuat lamentabil, faptul că unii profesori au încurajat elevii să renunțe la această materie a lăsat un gust amar în rândul Bisericii, dar și al colegilor profesori de religie.

În acest sens, PS Timotei Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a întrebat sub ce binecuvântare vor să se afle profesorii care doresc scoatere religiei din școli.

„Câţi dintre noi, chiar cei care se consideră fii ai unui popor drept măritor nu se comportă ca nişte duşmani ai Crucii lui Hristos, cruce care nu mai este primită în multe case, cruce care nu mai este primită în instituţii şi în şcoli. Foarte mulţi profesori doresc să formeze tineri pentru a deveni oameni folositori societăţii şi Bisericii, dar nu mai doresc să facă o slujbă la începutul anului şcolar şi nu doresc să mai rămână sub binecuvântarea crucii. Dacă scoatem crucea din şcoli şi din instituţii sub imperiul cărei binecuvântări rămânem?”, a spus Episcopul ortodox la hramul Bisericii „Sfântul Vasile – Victoria” din București, de ieri.