ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii”, a subliniat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul vineri, de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul. De aceea, orice copil ar trebui primit cu bucurie și încredere în rostul lui pe lume, a subliniat ierarhul, citat de Basilica.

Evanghelia ne arată că, încă de la concepția Sf. Ioan Botezătorul, umanitatea și personalitatea lui au fost depline și cunoscute Arhanghelului Gavriil, la fel ca și rolul pe care îl va avea în istoria mântuirii.

„Din momentul zămislirii, el este persoană întreagă, desăvârșită, este cel rânduit de Dumnezeu din veșnicie să pregătească calea Domnului, să-L boteze cu botezul apei în Râul Iordanului și să-L prezinte mulțimilor cu cuvintele: Iată Mielul lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatul lumii”, a amintit Episcopul-vicar patriarhal.

„Tot Arhanghelul Gavriil îi spune Maicii Domnului că Pruncul Care Se va naște din ea va fi mare înaintea Domnului, iar Dumnezeu îi va da Tronul de domnie al părintelui său, David, că va domni peste casa lui Iacov și că împărăția lui nu va avea sfârșit.”

„Iată deci că valoarea pruncului zămislit în pântece este completă, este definitivă din momentul zămislirii, de când este un simplu embrion, dar, în acest embrion este înscrisă, încifrată, întreaga personalitate a celui care se va naște peste nouă luni”, a subliniat ierarhul.

„De aici valoarea incomensurabilă a fiecărei persoane umane și de aici greșeala unora dintre noi de a respinge venirea în viața noastră a pruncilor, ca daruri, binecuvântări și bucurii care vin de la Dumnezeu.”

Preasfinția Sa a amintit de bucuria cu care a fost întâmpinată nașterea Sf. Ioan Botezătorul nu numai în familie, ci și în întreaga comunitate.

„Astăzi, la praznicul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, să reflectăm asupra bucuriei pe care o reprezintă nașterea fiecărui copil în viața noastră și a societății noastre, să reflectăm asupra faptului că orice persoană umană este persoană deplină din momentul zămislirii sale”, a mai spus Episcopul-vicar patriarhal.

 

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a slujit vineri, de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, la Catedrala Patriarhală din Capitală, mai informează Basilica.ro.

PS Varlaam a făcut aceste aprecieri chiar în ziua în care în SUA se lua o decizie istorică:

Sentința care aruncă în aer America: Avortul NU mai este un Drept Constituțional - Trump: „Dumnezeu a luat această decizie!”

SEISMUL DIN SUA: Începutul sfârșitului pentru „dreptul la avort”. O zi pentru istorie. Meritul președintelui Trump