ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD a depus plângere penală împotriva ordonanței fostului Ministru al Justiției, Raluca Prună, informează DC News. Anul trecut, în mai, ministrul tehnocrat a produs mai multe modificări la Codurile Penale. Tot printr-o Ordonanta de Urgenta.

Raluca Prună sustine că plângerea penală făcută de PSD împotriva sa pentru adoptarea OUG 18/2016 este o strategie „ridicolă”, subliniind că își va face "apărările" în fața autorităților judiciare competente.

„PSD a făcut plângere penală împotriva mea. Pentru adoptarea OUG 18/2016. Ridicolă strategie. Mai ales că m-au ajutat desecretizând stenograma ședinței de guvern din 18 mai 2016. Nemaivorbind de 'complicii' pe care i-am avut: tot plenul CSM care a dat aviz pe 12 mai 2016. Spre deosebire de PSD, nu îmi voi face apărările în public, ci în fața autorităților judiciare competente”, a scris fostul ministru al Justiției, marți, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Ordonanța de urgență nr. 18/2016 vizează modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru completarea art. 31 alin. (1) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacționat, după desecretizarea stenogramei ședinței Guvernului Cioloș, afirmand că Raluca Prună a inițiat Ordonanța pe modificarea Codurilor Penale invocând aceleași motive pe care le-a invocat și Florin Iordache.