PSD și ALDE au ajuns la un consens în privința modificărilor la legea offshore, liderul deputaților PSD Daniel Suciu precizând că, în urma ședinței din coaliție, s-a decis ca 50% din producția de gaz din Marea Neagră să se tranzacționeze pe bursa din România, iar investiția celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, anunță Agerpres.

Decizia a fost luată miercuri după o întâlnire a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul deputaților PSD Daniel Suciu cu reprezentanții ALDE - Andrei Gerea și Toma Petcu.

Suciu a explicat că s-a luat decizia că „50% din producția de gaz la Marea Neagră se tranzacționează pe bursa din România, investiția celor care operează se deduce maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar". "Este forma pe care o cunoașteți și așa a rămas”.

Liderul deputaților PSD a precizat că, în principiu, comisiile reunite vor avea o ședință marțea viitoare pentru a discuta aceste modificări.


Înaintea ședinței, Liviu Dragnea afirma că mulți vorbesc despre Legea offshore la televizor sau pe holurile Parlamentului fără să fi făcut vreun calcul aplicat cu privire la cifrele din actul normativ.

Întrebat dacă această lege este folosită pentru anumite interese politice, liderul PSD a răspuns: „Asta nu am de unde să știu și pe mine și pe colegi ne interesează ca legea să fie folosită în interesul românilor, dar nu sunt de acord să aibă loc negocieri cu investitorii. Trebuie o discuție aplicată pe cifre, pentru că, din păcate, foarte mulți dintre cei care și-au dat cu părerea la televizor sau pe holurile Parlamentului, nu au făcut niciun calcul”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews