ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



PSD și ALDE au ajuns la un consens în privința modificărilor la legea offshore, liderul deputaților PSD Daniel Suciu precizând că, în urma ședinței din coaliție, s-a decis ca 50% din producția de gaz din Marea Neagră să se tranzacționeze pe bursa din România, iar investiția celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, anunță Agerpres.

Decizia a fost luată miercuri după o întâlnire a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul deputaților PSD Daniel Suciu cu reprezentanții ALDE - Andrei Gerea și Toma Petcu.

Suciu a explicat că s-a luat decizia că „50% din producția de gaz la Marea Neagră se tranzacționează pe bursa din România, investiția celor care operează se deduce maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar". "Este forma pe care o cunoașteți și așa a rămas”.

Liderul deputaților PSD a precizat că, în principiu, comisiile reunite vor avea o ședință marțea viitoare pentru a discuta aceste modificări.


Înaintea ședinței, Liviu Dragnea afirma că mulți vorbesc despre Legea offshore la televizor sau pe holurile Parlamentului fără să fi făcut vreun calcul aplicat cu privire la cifrele din actul normativ.

Întrebat dacă această lege este folosită pentru anumite interese politice, liderul PSD a răspuns: „Asta nu am de unde să știu și pe mine și pe colegi ne interesează ca legea să fie folosită în interesul românilor, dar nu sunt de acord să aibă loc negocieri cu investitorii. Trebuie o discuție aplicată pe cifre, pentru că, din păcate, foarte mulți dintre cei care și-au dat cu părerea la televizor sau pe holurile Parlamentului, nu au făcut niciun calcul”.