ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat miercuri componența nominală a Comisiei parlamentare pentru controlul Serviciului de Informații Externe, președintele acestui for fiind deputatul PSD Mihai Weber. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat în ianuarie, la începutul acestei legislaturi, că șefia Comisiei SIE nu va reveni PNL, arătând că își menține punctul de vedere și că vrea ca aceasta să fie condusă tot de un social-democrat, urmând a se identifica modalitatea legală pentru a se majora numărul de membri.

Comisia de control a activității SIE va fi formată din cinci membri, doi dintre aceștia fiind de la PSD. Social-democrații îi au în această structură pe Mihai Weber, care e și șeful Comisiei, dar și pe Șerban Nicolae. Componența Comisiei de control a SIE este următoarea: Mihai Weber (PSD - președinte), Șerban Nicolae, Răzvan Prișcă (PNL), Nicolae Fălcoi (USR) și Marius Surgent (ALDE). 

O propunere legislativă care vizează creșterea numărului de membri ai Comisiei SIE de la cinci, câți sunt în prezent, la șapte, a fost depusă săptămâna trecută, spre dezbatere la Camera Deputaților, în procedură de urgență, aceasta fiind semnată de reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare.