ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 28 februarie, emisiunea „Omul și Timpul” realizată de Rafael Udriște la TVR 1 a tratat aspecte mai puțin cunoscute ale istoriei, cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la atentatul asupra secției cehoslovace a postului de Radio Europa Liberă.

De ce atentatul a fost planificat la Budapesta și ce interes a avut Yasser Arafat în punerea la cale a capturării lui Pacepa sunt întrebări la care răspunsurile contravin opiniilor acreditate cu privire la pregătirea atentatelor. Carlos „Șacalul” nu s-a angajat nici față de Yasser Arafat și nici față de Nicolae Ceaușescu să-l asasineze pe Pacepa.

Invitații moderatorului Rafael Udriște au fost ziaristul Liviu Tofan, istoricul Florian Banu, cercetător CNSAS, și, prin telefon, generalul de brigadă (r) Aurel I. Rogojan. „Omul și timpul”, o emisiune semnată de Ruxandra Țuchel și Rafael Udriște. Urmăriți-o mai sus!

Serviciile secrete ale Ungariei și R.D. Germană au creat și autentificat ca adevăruri falsuri de care unii istorici au uzat, promovând războiul imagologic împotriva României. Informații inedite și incomode pentru promotorii falsurilor cu certificat de autenticitate colecționate de istorici care nu au cunoscut ori au omis premeditat contextul evenimentului. Unul dintre aceștia este chiar Liviu Tofan. „În lumea serviciilor de informații niciodată lucrurile nu sunt așa cum par.”, un adevăr rostit de Florian Banu.

Săptămâna viitoare la „Omul și Timpul”, istoricul și cercetătorul CNSAS Silviu Moldovan despre Cazul Maniu.