ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu parohiile și mănăstirile din cele două județe, a pregătit 470 de pachete cu dezinfectant, spirt și cloramină, în perioada 13-19 martie, pentru asigurarea maximă a condițiilor de igienă în biserici, informează pagina Arhiepiscopiabzvn.ro. De asemenea, membrele Asociației hrănesc 140 de oameni nevoiași, cărora le acordă fie două feluri de mâncare caldă pe zi, fie un pachet cu hrană rece pentru patru zile, transmite președinta Asociației, av. Ana-Corina Săcrieru.  

„Comitetul local al Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei pentru sprijinirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor” a coordonat, cu binecuvântarea ÎPS Ciprian, pregătirea și distribuirea pachetelor cu produsele de igienizare.

Membrele Asociației care sunt și cadre medicale i-au ajutat pe preoți să identifice și implementeze cele mai bune măsuri de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 sau a îmbolnăvirii, în cadrul parohiilor sau mănăstirilor unde aceștia slujesc. Totodată, Asociația a furnizat lăcașurilor de cult produsele necesare asigurării zonei de igienizare, desemnând câte o persoană care să le pună la dispoziția credincioșilor (până în data de 19 martie). O dată amenajat locul pentru igienizare din proximitatea bisericilor, a fost sprijinită igienizarea permanentă a spațiului interior și exterior al fiecărui lăcaș de cult.

„Respectarea regulilor elementare de igienă reflectă responsabilitate, solidaritate și adevărata credință prin faptă. De noi toți împreună, dar și de implicarea fiecăruia dintre noi, depinde să rămânem sănătoși!”, se arată într-un comunicat al Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Chiar dacă ulterior acestor demersuri, prin ordonanța militară nr. 3, a fost interzis accesul publicului în lăcașurile de cult sau în preajma acestora și a fost restricționată deplasarea persoanelor în afara locuinței la drumuri scurte, de strictă necesitate, însoțite de o declarație pe propria răspundere, activitățile Asociației au continuat în sensul oferirii de hrană la pachet pentru zeci de persoane aflate în dificultate.