ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost cea mai cruntă palmă dată justiției, la care am achiesat tăcuți. Sub oblăduirea marilor puteri, care nu au înțeles sau nu au vrut să înțeleagă ce se întâmplă, am contribuit la batjocorirea ideii de dreptate. Este concluzia exprimată de un judecător, care consideră că niciun pact nu va reuși să șteargă urmele abuzurilor comise în numele „pseudo-dreptății” .

Președinta Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa clasei politice, după ce, spune aceasta, timp de 30 de ani, „nimeni nu a făcut rabat de la a se folosi de justiție pentru a-și asigura electoratul de <bunele> sale intenții”.
 
 Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost „cea mai cruntă palmă dată justiției” și niciun pact nu va reuși să șteargă urmele abuzurilor comise în numele „pseudo-dreptății” sau rușinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare și cătușele la geam, spune judecătoarea Adriana Stoicescu.
 
„De la lupta cu greaua moștenire a comunismului, trecând pe la implementarea democrației românești de tip struțo-cămilă, culminând cu lupta anticorupție, toate partidele au visat să dețină controlul judecătorilor. Nu pentru că își doreau cu adevărat o justiție independentă și nici pentru că le păsa, ci pentru că, la un moment dat, și-au dat seama că așa ar putea scăpa elegant de adversarii politici”, scrie judecătorul timișean.

Adriana Stoicescu spune că s-au aruncat în derizoriu regulile, s-au sacrificat legi în favoarea drepturilor infractorilor, au fost ridiculizați oamenii legii, iar punctul culminant a fost „apatia care ne cuprinde deja când aflăm că a mai fost unul ucis”.

„Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost cea mai cruntă palmă dată justiției, la care am achiesat tăcuți. Sub oblăduirea marilor puteri, care nu au înțeles sau nu au vrut să înțeleagă ce se întâmplă, am contribuit la batjocorirea ideii de dreptate. Aruncarea în derizoriu a regulilor, sacrificarea legii în favoarea drepturilor infractorilor, permanenta ridiculizare a oamenilor legii, culminând cu apatia care ne cuprinde deja când aflăm că a mai fost unul ucis, vor ”dinamita” în curând ultima urmă de respect față de justiție.

Niciun pact pe care îl încheiați, preocupați și îngrijorați pentru independența noastră, dar atât de zâmbitori, nu va reuși să șteargă urmele abuzurilor comise în numele unei pseudo dreptăți.

Niciun pact nu va spăla rușinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare și cătușele atârnate la geam, de supărare că o nevastă oacheșă nu a cedat avansurilor amoroase.

Niciun pact nu va alunga impresia de țară bananieră în care orice este posibil, în numele unei cruciade împotriva fărădelegii altora, nicicând a noastră sau a celor din barca noastră. Nicio strângere de mână între aliații de azi, adversarii de ieri, nu va anula condamnările judecătorilor pentru soluții pronunțate, care nu au fost pe placul unor vremelnice căpetenii și nici nu va face uitat plânsul tăcut al unui judecător european, umilit și transformat în țintă de foștii săi studenți”, a mai scris judecătorul Adriana Stoicescu.

Potrivit magistratului, după 30 de ani de democrație, „minciuna, prostia cât cuprinde și multa nesimțire” sunt singurele „valori”.

„Avem aproape 30 de ani de democrație. Avem spitale mai curate? Avem autostrăzi? Avem o politică penală mai eficientă când e vorba de infracțiunile cu violență? Avem prejudicii recuperate? Nu. Avem în schimb minciună, prostie cât cuprinde și multă nesimțire. Singurele <valori> ale celor 30 de ani. Așa că, decât să vă prefaceți că muriți de dragul justiției independente, lăsați-ne să ne facem treaba. Lăsați-ne să răspundem când greșim. Lăsați-ne să spunem adevărul, chiar dacă nu vă sună bine”, spune magistratul.

Președintele Tribunalului Timiș cere să nu se mai facă „alba – neabra” cu legile, pentru „a vă asigura susținerea instituțiilor de forță”.

„Nu mai faceți experimente, jucând alba neagra cu legile noastre, așa cum vă convine, pentru a vă asigura susținerea instituțiilor de forță, cu riscul de a lovi, din nou, în judecători. Nu mai mințiți și nu vă mai mințiți că am fost liberi. Că nu ne-a fost frică. Și, mai ales, nu mai plângeți de mila abuzatorilor și nu îi mai susțineți… mâine s-ar putea să fiți voi înșivă victime. Și abia atunci veți înțelege de ce aveți nevoie de judecători curajoși. Fără judecători curajoși și responsabili nu veți avea nici o societate sa reprezentați și nici un popor să conduceți. Dacă vreți o Românie europeană, asigurați-vă că aveți judecători liberi cu adevărat”, a mai scris magistratul.