ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a ordonanței de urgență privind statutul personalului silvic, astfel încât pădurarii cu atribuții de pază să fie dotați cu armament de serviciu, letal sau neletal.
 
Proiectul de modificarea și completarea a OUG 59/2000 privind Statutul personalului silvic a fost adoptat de Camera Deputaților cu 232 de voturi și vine în urma cazului pădurarului din Maramureș, ucis luna trecută de hoții de lemne.

Inițiativa are ca obiect de reglementare corelarea actualului statut al personalului silvic cu realitățile derivate din evoluțiile domeniilor de activitate în care funcționează personalul silvic.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de paza fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor”, se arată în modificarea adusă articolului 23 (1) din OUG privind Statutul personalului silvic.

Personalul silvic poate face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condițiile legii. De asemenea, personalul silvic poate face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condițiile legii.

O altă modificare prevede că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificație egală cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă în calitate de for decizional, astfel că aceasta va ajunge la președinte pentru promulgare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews