Români de pe ambele maluri ale Prutului au marcat, marți, 17 aprilie, 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă, din 27 martie 1918, prin plantarea unei păduri-Centenar.

Pe ambele maluri ale Prutului în regiunea localităților Leușeni, Basarabia, și Huși, România, urmează să fie plantați câte 1918 puieți de setajar. La eveniment au participat voluntari din școli și instituții publice, ministrul apelor și pădurilor din România, Ioan Denes, precum și o delegație din R. Moldova condusă de Nicolae Munteanu, vicedirector al Agenției Moldsilva, transmite Radio Chișinău.

La Huși, în județul Vaslui, 1918 stejari vor marca începând de astazi unirea României cu Basarabia.  Un eveniment organizat din timp de către cei de la Direcția Silvică a adunat, la poalele dealului Dobrina, sute de voluntari de dincolo și dincoace de Prut. Oamenii au plantat stejari timp de câteva ore, în speranța că, peste ani, generațiile viitoare se vor bucura de frumusețea pădurii-centenar și vor prețui efortul celor de acum.

Prezent la acțiune, ministrul român al apelor și pădurilor, Ioan Denes, a plantat el însuși un stejar, în amintirea unirii de acum 100 de ani.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews