ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Ierodiacon Visarion Iugulescu este unul din marii misionari ai Bisericii Ortodoxe Române din ultimele decenii, un mărturisitor și adânc trăitor al credinței ortodoxe.

Lucrarea sa misionară, desfășurată cu râvnă și dragoste înflăcărată, pe linia celei mai pure tradiții creștin-ortodoxe, a avut impact asupra unei mase mari de credincioși, se arată în biografia Părintelui.

Împreună cu ucenicii apropiați a scos revista “Pâine și apă pentru suflet”, foarte căutată și apreciată de credincioșii Bisericii noastre, adresată tuturor celor care vor să cunoască și să trăiască credința ortodoxă. Cuvântul său vibrant și magnetic a atras la o viață nouă, duhovnicească, mii de suflete, în special tineri, care au venit la lumina lui Hristos, umplând bisericile, ceea ce l-a făcut pe un cunoscut ierarh ortodox să-l numească "un miracol al zilelor noastre".

Între acești tineri s-a aflat și Arhimandritul de azi Hariton Negrea, starețul de la Mănăstirea Petru Vodă ctitorită de Parintele Justin Parvu, Duhovnicul Neamului, care îl considera pe Părintele Visarion drept unul dintre Apostolii Bucureștilor. Despre Părintele Visarion, nascut la Brănești, în 28 octombrie 1922, ne vorbește azi chiar Părintele Arhimandrit Hariton Negrea, ucenic al ambilor mari părinți ai Ortodoxiei românești, Părintele Visarion și Părintele Justin. Îi mulțumim și ne rugăm să fim și noi pomeniți în rugăciunile lor!