Palatul Ghika din Comanești a fost cumpărat, marți, 20 august 2019, de primărie, după procese care durează de aproape 30 de ani, scrie Bacăul.net.
Potrivit sursei citate, actul de vânzare-cumpărare a fost semnat de primarul localității Comănești, Viorel Miron, și de moștenitorii palatului Ghika, contra sumei de 500.000 euro.
 
În această sumă sunt incluse palatul Ghika și parcul din jurul său, care are o suprafață de 74.000 metri pătrați.
 
”Am reușit! Este oficial! Am semnat actele de vânzare – cumpărare pentru palatul și parcul Ghica. Rămân ale noastre, rămân în Comănești! Le mulțumesc tuturor celor care nu s-au îndoit niciodată că putem salva simbolurile orașului”, a spus primarul orașului Comanesti, Viorel Miron.
În anii comunismului, palatal Ghica a fost transformată în școală și, ulterior, în Palat al Pionierilor. După revoluție, a fost utilizată ca Muzeu de artă modernă și Muzeu de etnografie, cu o bogată colecție de exponate.
Urmașii familiei Ghica au revendicat în instanță palatul și parcul Ghica și, după procese îndelungate cu autoritatea locală, au avut câștig de cauză, printr-o sentință definitivă și irevocabilă. După punerea în posesie, moștenitorii au scos palatul la vânzare pe un site de imobiliare, dar Consiliul Local și primarul de Comănești au luat decizia de a demara demersurile de achiziționare a monumentului.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews