ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanți ai Poliției Române au contactat mai mulți cetățeni palestinieni, unii convocați la secțiile instituției, pentru a-i avertiza în privința eventualelor forme de protest față de războiul din Gaza, după cum informează Știripesurse.

Cu câteva zile înainte de mitingul pro-Palestina, organizat pe 21 octombrie, în Piața Universității din Capitală, Raed, un palestinian care locuiește în provincie, primește un telefon de la un bărbat care se recomandă polițist, scrie Libertatea.

Polițistul îi indică o secție la care ar trebui să se prezinte pentru o discuție. În lipsa unui document oficial, palestinianul evită să dea curs solicitării.

„Atunci, venim noi la tine”, răspunde bărbatul de la capătul celălalt al telefonului. Joi, 19 octombrie, un echipaj de poliție din localitate îi bate la ușă, pentru o „discuție prietenoasă”, după cum o descrie palestinianul.

Mi-au cerut trei lucruri: să nu mă duc la mitingul din București – deși nici nu aveam de gând -, să nu vorbesc nici cu români, nici cu alți străini despre război, despre Israel sau Palestina și să nu postez nimic pe Facebook despre ce se întâmplă acolo.

El mai spune că polițiștii l-au mai întrebat unde se află și cum se simte familia sa, ce mai fac cunoscuții și ce planuri are el, în general.
 
Raed a răspuns tuturor întrebărilor echipajului de poliție, iar discuția s-a încheiat în termeni amicali, arată palestinianul.