ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii din Camera Reprezentanților au făcut publice miercuri o serie de e-mailuri, înregistrări telefonice și alte documente furnizate de denunțătorii IRS(Agenția de Administrare Fiscală) care, potrivit acestora, arată că fiul președintelui Biden, Hunter Biden, "a mințit în mod repetat Congresul" atunci când a depus mărturie cu ușile închise, în februarie, despre implicarea tatălui său în afacerile sale profitabile din străinătate, scrie Washington Times.

Comisia pentru căi și mijloace din Camera Reprezentanților a votat, în cadrul unei sesiuni cu ușile închise, pe linie de partid, pentru publicarea documentelor.
 
Acestea arată, printre altele, că Hunter Biden a fost în strânsă legătură cu un oficial al unei companii energetice chineze care i-a virat 5 milioane de dolari după ce a amenințat cu mânia tatălui său.

Documentele sugerează, de asemenea, că Hunter Biden a încercat să ascundă activitățile de afaceri legate de poziția sa în consiliul de administrație al Burisma Holdings, o companie energetică ucraineană care a cerut ajutorul vicepreședintelui Biden de atunci pentru a scăpa de o anchetă de corupție.

Într-un e-mail din aprilie 2014, Hunter Biden l-a instruit pe Devon Archer, asociat în afaceri, să cumpere un telefon cu cartelă "de la un magazin 7/11 sau de la CVS... iar eu voi face la fel".

În același e-mail, Hunter Biden i-a spus lui Archer că Burisma trebuie să înceapă să-i plătească un avans de 25.000 de dolari în fiecare lună, pe lângă salariul său anual de 1 milion de dolari ca membru al consiliului de administrație. Un astfel de contract, a spus el, trebuie să fie semnat înainte de vizita vicepreședintelui Biden la Kiev, la sfârșitul acelei luni. Hunter Biden s-a referit la tatăl său ca fiind "omul meu" în e-mail.

"Aceste documente arată clar că Hunter Biden se folosea de numele tatălui său pentru a racola un om de afaceri chinez - și a funcționat. Iar când a fost confruntat de anchetatorii Congresului în legătură cu acest lucru, a mințit", a declarat președintele Comisiei pentru căi și mijloace, Jason Smith, republican din Missouri.

Documentele suplimentare intră în conflict cu mărturia lui Hunter Biden potrivit căreia nu a fost secretarul corporativ al Rosemont Seneca Bohai, o companie de tip fantomă înființată cu Archer, și cu afirmația sa că nu a fost afiliat sau nu a deținut controlul asupra conturilor bancare asociate companiei.

Milioane de dolari în plăți de la entități străine au fost direcționate către Rosemont Seneca Bohai, inclusiv o mare parte dintr-un transfer de 3,5 milioane de dolari de la oligarhul rus Yelena Baturina. Aceasta a trimis plata în februarie 2014, la o zi după ce Rosemont Seneca Bohai a fost deschisă.

Câteva săptămâni mai târziu, Hunter Biden a aranjat ca doamna Baturina să ia cina cu vicepreședintele la un restaurant din Washington.

În documentele publicate recent, Hunter Biden s-a identificat ca fiind "secretarul ales în mod corespunzător, calificat și în funcție al Rosemont Seneca Bohai, LLC". Documente suplimentare arată că Hunter Biden este proprietarul real al unui cont bancar pe numele Rosemont Seneca Bohai.

Prin intermediul avocaților săi, Hunter Biden a negat că a primit 3,5 milioane de dolari de la doamna Baturina, care, la momentul plății, era căsătorită cu primarul Moscovei.

De asemenea, comisia a publicat înregistrări de e-mail, furnizate de denunțătorii IRS, care arată că Hunter Biden a fost implicat în sprijinirea rezolvării unei vize americane revocate pentru Nikolay Zlochevsky, cunoscut și sub numele de Mykola, directorul general al Burisma Holdings. Dl Zlochevsky dorea să călătorească în Mexic, dar țara avea o politică de a refuza intrarea călătorilor cu o viză americană revocată.

Într-un e-mail redactat de Archer, condamnat ulterior într-un caz de fraudă cu valori mobiliare fără legătură cu acesta, acesta a scris unui director executiv al Burisma că "Hunter verifică" cu Consulatul SUA din Mexic "pentru a vedea dacă poate oferi acoperire [domnului Zlochevsky] pentru viza" de călătorie în Mexic. "Având în vedere că vom lua cina cu Ministerul de Externe joi seara, credem că avem o șansă bună de a netezi lucrurile".

Democrații din comisie au votat la unison împotriva publicării materialului.

Membrul principal, reprezentantul Richard Neal din Massachusetts, a declarat că majoritatea documentelor "sunt în mare parte de natură personală și nu au nimic de-a face cu președintele".

El i-a acuzat pe republicani că au o "obsesie față de un cetățean privat care nu a deținut niciodată o funcție publică" și i-a îndemnat pe legislatori "să recunoască acest lucru și să se întoarcă la munca pentru care am fost aleși".

Comitetul a publicat documentele la o zi după ce o curte de apel a respins o cerere a avocaților lui Hunter Biden de a amâna procesul său pentru acuzațiile federale de posesie de arme de foc care urma să înceapă pe 3 iunie. Apoi, miercuri, un proces federal privind acuzații separate de fraudă fiscală a fost amânat până în septembrie.

Avocatul lui Hunter Biden nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la noile documente publicate.