ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Agriculturii vrea să le ofere elevilor câte un borcan de miere pe lună. Programul împușcă doi iepuri dintr-o lovitură: încurajează alimentația sănătoasă și îi ajută pe apicultori să-și vândă marfa, potrivit tvr.ro.

Proiectul a fost depus în Parlament, iar șefii din Agricultură se laudă că până la finalul anului elevii vor mânca miere de cea mai bună calitate.

Toți elevii, de la clasa pregătitoarea până la clasa a opta, ar urma să primească lună de lună câte un borcan de miere. Adică un milion și jumătate de borcane, de 350 de grame, pe lună, pentru fiecare școală.
 
Până acum, autoritățile au încercat mai multe variante pentru încurajarea alimentației sănătoase în școli. Au început cu laptele și cornul, de care elevii s-au săturat.

Au continuat cu programul "fructe în școli", dar mai mult aduse din import, spre dezamăgirea agricultorilor. Iar în această toamnă au unit cele două programe, astfel încât elevii să mănânce trei zile lapte și corn și două zile, fructe și legume.

Dar, pentru că hotărârea a fost adoptată destul de târziu, autoritățile au întârziat contractele cu furnizorii și în unele școli elevii n-au primit nimic până acum.

Guvernul a amânat și programul masa caldă, testat în 50 de unități, anul trecut.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews