ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziariștii de la HotNews au publicat dovezi care susțin argumentul că România se află la coada clasamentului în UE în privința vaccinării anticovid. Potrivit sursei amintite, cei mai mulți nevaccinați sunt tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, ”exact persoanele active cărora li se adresa mesajul ultimei campanii a guvernului „Ce conține vaccinul?”, a comentat Clarice Dinu de la Hotnews.

Conform graficului CNCAV, 76,22% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani nu s-au vaccinat, urmați de cei cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani, în cazul cărora procentul este de 72,82%, iar apoi persoanele cu vârsta înte 40 și 49 de ani, au atins procentul de 69,52%.
 
 

 
”România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea, chiar dacă la începutul campaniei situația era exact inversă”, a scris Clarice Dinu, pentru HotNews.
 
 
 

Cu toate acestea, premierul României pare că nu înțelege datele oficiale ele Centrului European pentru prevenția și controlul bolilor, și susține că: ”Suntem în cea mai bună situație din UE, încă. Dumneavoastră comparați țări care teoretic nu ar fi trebuit să aibă această problemă pentru că au mai multe persoane vaccinate și totuși au o situație mai dificilă în ceea ce privește rata de infectare. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii. Guvernul a făcut tot ce ține de Guvern. În primul rând, am fost prima țară din UE care a avut vaccin pentru toată lumea, pentru cine dorește să se vaccineze oricând, oriunde, la orice loc, orice tip de vaccin. Vaccinarea nu este obligatorie în România, dar bineînțeles, dacă suntem responsabili, trebuie să ne vaccinăm pentru că este singura soluție să scăpăm de pandemie. Până acum așa s-a demonstrat”.