ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu realizat de IRCCS Policlinica Sant'Orsola și de Universitatea din Bologna, publicat în revista "Jama Network Open", a confirmat relația dintre pandemia de Covid-19 și creșterea cazurilor grave de cancer colorectal, relatează Il Messaggero, citat de Știripesurse.
 
Astfel, între ianuarie 2018 și decembrie 2021, s-a înregistrat o creștere de 8,6% a cazurilor de metastaze, adică diagnostice de cancer în stadiul cel mai avansat, în rândul pacienților tratați în perioada pandemiei.

"Am analizat datele a aproape 18.000 de pacienți tratați în 81 de spitale italiene. Am documentat o rată semnificativ mai mare de cancer colorectal în stadiu avansat în rândul pacienților tratați în perioada de urgență Covid-19", a explicat Matteo Rottoli, chirurg al unității de chirurgie a tractului alimentar din cadrul IRCCS Policlinica Sant'Orsola, profesor la Departamentul de Științe Medicale și Chirurgicale din cadrul Alma Mater și coordonator al proiectului de cercetare. 
 
Dott. Matteo Rottoli, Chirurgo Generale e BariatricoPoliclinico di Sant'Orsola, Via Giuseppe Massarenti, 9, 40138 Bologna BO
 
Matteo Rottoli