ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pandemia de coronavirus amplifică tulburările psihice, în special anxietatea sau depresia. Numărul adulților americani care au raportat crize emoționale recente a crescut semnificativ între august și februarie, ajungând la mai mult de doi din cinci adulți la sfârșitul lunii ianuarie, au declarat vineri cercetătorii din domeniul sănătății din SUA, potrivit The New York Times și Aleph News

Cea mai mari creștere a frecvenței simptomelor s-a înregistrat în rândul tinerilor adulți, sondajul realizat acoperind toate grupurile rasiale și etnice, sexele și vârstele, a informat dr. Anjel Vahratian, director asociat la Centrul Național de Statistici în domeniul Sănătății (NCHS).

În rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, procentul celor care au raportat anxietate sau simptome depresive în săptămâna precedentă sondajului a crescut până la 57% la sfârșitul lunii ianuarie, de la 49%, cât era în august 2020. În general, 41,4% din toți adulții au raportat tulburări emoționale la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, în creștere față de 36,4% în august.

„Au fost extinse restricțiile sociale, au fost puse limite afacerilor, izolarea și problemele legate de ocuparea forței de muncă – toate acestea sunt asociate cu creșterea problemelor de sănătate mintală”, a spus dr. Anjel Vahratian.

Numărul americanilor care solicită asistență medicală pentru probleme de sănătate mintală a crescut în timpul pandemiei, în luna februarie 24,8% dintre adulți spunând că primesc tratament, în creștere față de un procent de 22,4%, în august. Dar și numărul respondenților care au spus că au nevoie de consiliere și nu au primit-o a crescut, de la 9,2% la 11,7%.

Datele, raportate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, se bazează pe un sondaj reprezentativ, în curs de desfășurare, realizat în rândul a zeci de mii de americani.