ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL PE 20 AUGUST 2021. SERIA REMEMBER „PANDEMIA”. 
 
Articolul original: 
 
 
Ministerul Sănătății a pregătit modificarea Ordonanței 3/2021 în privința măsurilor pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19, potrivit Ziarului Național.

Mai exact, plata medicilor vaccinatori se va mai face până în 31 martie 2022. O altă prevedere ar fi că medicii de familie vor putea vaccina inclusiv persoanele care nu au medic de familie. Totodată, mai este prevăzută o creștere a tarifului pentru medicii de familie care se deplasează la domiciliul persoanei pentru a administra vaccinul anticovid, la 60 de lei.

„Medicul infecționist Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului ”Matei Balș”, din București, consideră că noul coronavirus ”se va pierde cu siguranță destul de curând”. ”E cam ultimul val situația epidiomiologică din toamna asta și din iarnă”, a declarat dr. Adrian Marinescu. În ce privește valul 4, toți medicii români au declarat, la unison, că acesta nu va mai fi unul care să pună probleme deosebite sistemului de sănătate. Mai mult, cercetătorii americani au afirmat că varianta Delta a virusului este ultima zvâcnire a acestuia, după care SARS-Cov-2 nu va mai fi decât un virus obișnuit”, a comentat Claudia Marcu.