ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pandemia Covid-19 durează deja de un an și dă semne că va continua nu se știe cât. Pierderile economice, dezastrele politice (cu instalarea lui Joe Biden la Casa Albă, a lui Mario Draghi prim-ministru în Italia etc.), catastrofele din educație, cele privind sănătatea mintală a populației și sănătatea în general, dincolo de cele cauzate de micuțul coronavirus (reale !), sunt colosale, devastatoare, greu de estimat.
 
Cum s-a ajuns aici? Cine orchestrează în toată lumea (194 de țări afiliate la OMS) măsurile anticovid, lockdown-urile, interdicțiile și restricțiile neconstituționale, măști, vaccinuri discutabile sau dubioase?
 
Bill Gates, Anthony Fauci, Tedros Ghebreyesus (OMS)? Și, mai ales, ce se urmărește, care e finalitatea acestui calvar organizat, instrumentat? În folosul cui?
 
Există foarte multe ipoteze, culturale (Michel Maffesoli – „Une société en pleine décadence”, lecourrierdesstrateges.fr, 22.01.2021), ideologice (Lucien Cerise – „Nous allons entrer dans le royaume de la déglingue définitive et de l’effondrement systémique, dans l’abrutissement technophile”, leblogalupus.com, 15.02.2021, apud revista rivarol.com, nr. 3456, 27.01,2021 – versiunea pe hârtie), economice și financiare, conspiraționiste sau, mai degrabă, anticonspiraționiste. Și fiecare dintre aceste proiecții subliniază o parte mai mare sau mai mică de adevăr, de realitate prezumtivă.
 
Dintre multe astfel de supoziții, ipoteze, perspective ale unor foarte respectabili profesori din universități, ale unor filosofi, ideologi, am ales-o pe cea a lui William Engdahl (n. 1944, absolvent Princeton, cu doctorat în economie comparată, economist, jurnalist independent și autor al unor cărți de geopolitică recentă traduse în toată lumea și care ar merita să fie citite), care pare cea mai realistă, cea mai plauzibilă.

După William Engdahl, la originea Marelui Reset al Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, condus de Klaus Schwab, Bill Gates, George Soros, David Rockefeller jr. etc., ar fi Clubul de la Roma, fondat de David Rockefeller tatăl în vila Bellagio din Italia în 1968. Teoriile de azi se bazează pe teorii catastrofiste neconfirmate ale Clubului, cum sunt cele despre epuizarea resurelor naturale sau încălzirea globală, cu necesitatea diminuării drastice a emisiilor de CO2 (până la 0 în 2050), pentru energia verde (cea eoliană și cea a panourilor solare), adică s-au impus spaimele teoretice ale unor oameni bătrâni, imens de bogați, care au condus din umbră și care conduc încă lumea.
 
„Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF) proclamă necesitatea de a atinge în lumea întreagă obiectivul „carbon zero net” în 2050. Pentru mulți acesta poate părea un viitor îndepărtat și poate deci fi binișor ignorat. Cu toate acestea, transformările care au loc din Germania și până în Statele Unite, trecând printr-un mare număr de economii, sunt pe cale să configureze scena pentru crearea a ceea ce în anii ’70 s-a numit „noua ordine economică mondială”. În realitate, e vorba de un plan antreprenorial totalitar tehnocratic global, un plan care anunță deliberat șomaj de masă, dezindustrializare și prăbușire economică. Să cercetăm aici câteva elemente din acest tablou de ansamblu care, de fapt, nu e deloc nou.
 
WEF al lui Klaus Schwab își promovează acum tema preferată, Marele Reset al economiei mondiale. Cheia acestui întreg este interpretarea corectă a ceea ce înțeleg globaliștii prin carbon zero net în 2050. UE conduce în această cursă cu planul ei de a deveni primul continent „zero carbon” înainte de 2050 și de a reduce emisiile de CO2 cu cel puțin 55 % până în 2030.

Într-o postare de pe blogul său din august 2020, țarul autoproclamat al vaccinurilor, Bill Gates, a scris despre criza climatică iminentă : „Oricât de cumplită ar fi această pandemie, schimbarea climatică ar putea fi chiar mai rea... Scăderea relativ mică a emisiilor de CO2 din acest an clarifică un lucru : nu putem ajunge la zero emisii pur și simplu sau în principal doar folosind mai puțin mașina sau avionul.” [...] 
 
Pentru a înțelege bine ce acțiune criminală se organizează în jurul unor oameni ca Gates, Schwab și toți acești avocați ai unei economii mondiale așa-zis „durabile”, trebuie să ne întoarcem în 1968, când David Rockefeller și prietenii săi au creat o mișcare în jurul ideii că adevărata mare problemă a lumii era cea a consumului uman și a creșterii demografice (teoria numită neomalthusiană – n. editorului francez). Rockefeller, a cărui avere venea din petrol, a creat deci foarte neomalthusianul Club de la Roma în vila sa italiană din Bellagio. Primul lor proiect a fost acela de a finanța un studiu factice la MIT, numit „Limits to Growth” (Limitele creșterii), în 1972” (William Engdahl – „The great zero carbon criminal conspiracy”, resistance71.wordpress.com, 12.02.2021 – vezi originalul la williamengdahl.com, 5.02.2021).
 
După unii analiști (Brandon Smith), Covid-19 nu e decât o etapă. Vor urma Covid-20, Covid-21, Covid-22... După alți analiști, vor urma războaie (la Marea Neagră?), revoluții (cum e cea neomarxistă, rasialistă, woke în curs din SUA), prăbușirea economică a Europei, care va face ca Germania și Franța să atingă nivelul falimentar al unor țări africane. S-ar împlini astfel profețiile acestor organizații secrete (Clubul de la Roma, Bilderberg, Trilaterala – toate finanțate de David Rockefeller), care vor să modeleze lumea după interesele lor. 
 
Planeta nu ar suporta decât cel mult 1 miliard de oameni, ar scădea astfel și șeptelul, crescătoriile de porci și de alte animale care produc „iresponsabil” CO2. Filosofia economică a englezului eugenist Malthus pare să se fi impus acestei elite oligarhice financiare, care a abandonat în mod evident democrația, precum și toată istoria și dezvoltarea umanității din ultimii 200 de ani (de la Revoluția Franceză încoace): „Consilierul pe probleme climatice al Angelei Merkel, Joachin Schnellnhuber, care e ateu, a prezentat agenda verde radicală a Papei Francisc în 2015, „Laudato si’ ”, în calitate de consilier numit de Papa la Academia Pontificală de Științe, și tot el a fost consilierul UE în materie de agendă verde. Într-un interviu acordat în 2015, Schnellnhuber a declarat că „știința” a determinat acum capacitatea maximă de „sustenabilitate” a populației umane, care e cu vreo 6 miliarde de persoane mai puțin: „În chip cinic, e un triumf pentru știință, pentru că măcar am stabilizat ceva, și anume estimările capacității maxime ale planetei, care e, de fapt, una de sub un miliard de persoane.” „Pentru a ajunge la această cifră, lumea industrializată trebuie dezmembrată” (idem).
 
După William Engdahl, măsurile cele mai severe de implementare a programului Clubului de la Roma au fost luate în Germania. În 2023, ultima centrală nucleară a țării va fi închisă. Prețul energiei electrice va crește astronomic. Mașinile pe benzină și pe motorină vor fi înlocuite cu mașini electrice, care folosesc bateriile cu litiu. Exploatarea litiului este una dintre cele mai mari producătoare de CO2, dar de ce ar conta? Industria automobilului, decisivă pentru bunăstarea germană, va fi pusă la pământ. Dar germanii sunt cunoscuți ca producători de planuri globale dezastruoase – vezi cele două războaie mondiale. Mult-lăudata Angela Merkel, azi în prag de retragere din viața politică, „în 2011, a impus, împreună cu guvernul său, ascultând sfaturile lui Joachin Schnellnhuber de la Institutul din Potdsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic, interzicerea totală a electricității de origine nucleară înainte de 2022” (idem).

Cât de serioasă e viziunea Clubului de la Roma? Ne-o spune același Engdahl: „Aceasta e agenda cunoscută astăzi sub numele de Marele Reset sau Marea Reinițializare sau Agenda 2030 a ONU. Strong (Maurice Strong, om de afaceri cu petrol din Canada, asociat cu David Rockefeller și membru al fundației acestuia, membru al Clubului de la Roma, numit în 1971 subsecretar al ONU și secretar general al conferinței Ziua Pământului de la Stockholm din 1972 – n.n.) a creat apoi Grupul Interguvernamental de Studiere a Climatului (GIEC), un corp politic care promovează și susține teza nedemonstrată după care emisiile umane de CO2 vor duce lumea la o catastrofă ecologică ireversibilă. Cofondatorul Clubului de la Roma, dr. Alexander King, a recunoscut câțiva ani mai târziu frauda esențială a agendei lor de mediu în cartea sa „Prima revoluție globală” (The First Global Revolution), în care a scris: „Căutând un nou inamic pentru a ne putea uni, am găsit că s-ar potrivi bine poluarea, amenințarea încălzirii globale, lipsa apei, foametea și altele. 
 
Toate aceste primejdii sunt cauzate prin intervenția omului și doar printr-o schimbare de atitudine și de comportament am putea reuși. Așa, deci, adevăratul inamic e însăși umanitatea.” King a recunoscut că „amenințarea încălzirii globale” „nu era decât un vicleșug pentru a justifica atacarea „umanității înseși”. Acum, acest atac se desfășoară sub forma Marelui Reset și a șmecheriei cu carbon zero net” (idem).
 
Analiza lui William Engdahl merită citită în întregime, căci ea se constituie într-un semnal de alarmă dinaintea pericolelor care pândesc civilizația. Să încheiem cu una dintre concluziile sale: „Merkel, Macron, Gates, Schwab și prietenii lor vor duce toate acestea la îndeplinire, aducând standardele de viață din Germania și din țările OCDE la nivelul celor din Sudan și Etiopia. În asta constă distopia lor „Carbon zero net”. Limitarea severă a călătoriilor aeriene, a deplasărilor în mașină, a deplasării oamenilor, închiderea industriilor „poluante” (cu CO2) – totul pentru a reduce CO2 din atmosferă.
 
E interesant de văzut cât de practică a fost apariția la punct fix a pandemiei de coronavirus pentru a pune în scenă Marele Reset sau Agenda 2030 Carbon zero net a ONU” (idem).