ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova a fost vizată marți dimineața într-un atac cu 8 drone, care au provocat pagube „minore” unor clădiri, fără să facă victime, a anunțat primarul Moscovei, Sergjei Sobianin, al doilea atac la Moscova de la începutul războiului rus din Ucraina, scrie Știripesurse. Toate cele 8 drone au fost doborâte, a informat ministerul rus al Apărării marți, 30 mai.

”În această (marți) dimineața, în zori, un atac cu dronă a cauzat pagube minore mai multor clădiri. Toate serviciile de urgență din oraș sunt la fața locului (...). Nimeni nu a fost rănit grav până în prezent”, scrie Sibianin pe Telegram.

"Trei dintre ele au fost suprimate, au pierdut controlul și s-au abătut de la țintele propuse. Alte cinci vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte de sistemul de tunuri antiaeriene Pantsir-S din regiunea Moscovei", a declarat ministerul într-un comunicat pe canalul său Telegram.

Departamentul a numit atacul cu dronă asupra instalațiilor Moscovei un „act terorist al regimului de la Kiev”, mai precizează Știripesurse.
 
VIDEO: