ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind "nedrepte", spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ, informează AP.

"A fi homosexual nu este o crimă", a declarat Francisc în timpul unui interviu exclusiv acordat marți agenției The Associated Press.

Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părți ale lumii susțin legile care incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ, iar el însuși s-a referit la această problemă în termeni de "păcat".
 
Dar el a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale și a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor.

"Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire", a spus el, adăugând că ar trebui să aplice "tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Comentariile lui Francisc sunt primele rostite de un papă cu privire la astfel de legi, dar sunt în concordanță cu abordarea sa generală față de comunitatea LGBTQ și cu convingerea că Biserica Catolică ar trebui să-i primească pe toți și să nu facă discriminări.

Francisc a citat Catehismul Bisericii Catolice spunând că persoanele gay trebuie să fie binevenite și respectate și nu trebuie să fie marginalizate sau discriminate.

"Suntem cu toții copii ai lui Dumnezeu, iar Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea sa", a spus Francisc, vorbind cu AP în hotelul din Vatican unde locuiește.