ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui comunicat al Vaticanului,  programul de întâlniri private și publice al Papei a fost eliberat "ca măsură de precauție" până la 18 iunie, după ce a fost spitalizat pentru o intervenție chirurgicală urgentă, informează LifeSiteNews.

Papa Francisc a fost spitalizat în această dimineață pentru o intervenție chirurgicală programată, dar urgentă, din cauza unei "hernii incizionale încarcerate", care va necesita o ședere de câteva zile în spital, se arată în comunicat.

Vaticanul a făcut anunțul pe 7 iunie, directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, declarând că după obișnuita audiență generală săptămânală, Papa Francisc "a mers la Policlinica Universitară Gemelli unde, în prima parte a după-amiezii, va fi supus unei laparotomii și unei intervenții chirurgicale plastice la nivelul peretelui abdominal cu proteze, sub anestezie generală". 

Bruni a precizat că operația a fost dispusă "în ultimele zile de către echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte" și "a devenit necesară din cauza unei hernii incizionale încarcerate care provoacă sindroame subocluzive recurente, dureroase și care se agravează".

"Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția postoperatorie normală și recuperarea funcțională completă", a adăugat Bruni.

Suveranul Pontif a efectuat ieri o vizită de câteva ore la spitalul Gemelli, deși neanunțată și nerecunoscută oficial de către Sfântul Scaun înainte de eveniment. După întoarcerea lui Francisc la Vatican, a fost emis un scurt comunicat în care se arată că "În această dimineață, Papa Francisc a mers la Policlinica Gemelli pentru a se supune unor teste clinice și s-a întors la Vatican înainte de prânz".

Se înțelege că, în parte, ca urmare a acestor teste, s-a ajuns la intervenția chirurgicală de astăzi.