ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a alimentat speculațiile că ar putea demisiona după ce a amânat o călătorie în Africa și a anunțat o reuniune neobișnuită a cardinalilor, relatează publicația Daily Mail luni, 20 iunie 2022, citată de ȘtiripeSurse.

ActiveNews a publicat încă de pe 6 iunie articolul Bombă la Vatican: Demisionează Papa Francisc?

Dacă demisionează, înseamnă că Francisc și-a pregătit deja succesorul, după cum dau de înțeles mutările sale recente.

Monseniorul Viganò, unul dintre cei mai acerbi critici ai actualului Papă, l-a acuzat direct și fără menajamente pe Francisc, împreună cu instituția pe care o stăpânește, de complicitate la instituirea Tiraniei Sanitare și la instaurarea Noii Ordini Mondiale

Viganò a avertizat că asistăm la un război ideologic mondial între „Copiii Luminii” și „Copiii Întunericului”. După modelul „Statului Paralel”, arhiepiscopul a denunțat existența în Biserica Catolică, sub Papa Francisc, a unei „Biserici Paralele” care urmărește să o distrugă pe cea legitimă și a lansat un apel la o Mare Alianță Anti-Globalistă a Creștinătății.

Viganò l-a numit pe Papa Francisc „profetul Noii Ordini Mondiale”, care nu este altceva decât un Eden răsturnat și fără Dumnezeu.

Împiedicat de dureri la genunchi și nevoit să folosească un scaun cu rotile în ultimele săptămâni, suveranul pontif în vârstă de 85 de ani a amânat săptămâna trecută o călătorie în luna iulie în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud.

De asemenea, el a anunțat o decizie neobișnuită de a organiza un consistoriu pentru a numi noi cardinali în timpul unei luni de vacanță la Vatican și a organizat întâlniri pentru a se asigura că reformele sale rămân intacte.

Consistoriul extraordinar va avea loc pe 27 august, pentru a forma 21 de noi cardinali - dintre care 16 vor avea sub 80 de ani, fiind astfel eligibili pentru a-și alege succesorul într-un viitor conclav.

De când a devenit papă, în 2013, suveranul pontif argentinian a format 83 de cardinali, într-o mișcare de modelare a viitorului Bisericii Catolice, în parte pentru a contracara influența dominantă din punct de vedere istoric a Europei, și pentru a reflecta valorile sale.

La 28 august, Francisc va face apoi o vizită la L'Aquila și la mormântul lui Celestin al V-lea - primul papă care a demisionat din papalitate, în secolul al XIII-lea.

El se va alătura apoi cardinalilor din întreaga lume - mulți dintre ei întâlnindu-se pentru prima dată cu colegii lor - în două zile de discuții pe tema reformei Curiei Romane, pe care Francisc a anunțat-o în martie prin prezentarea unei noi constituții.

Reorganizarea Curiei Romane de către Francisc încearcă să readucă Biserica la rădăcinile sale pastorale, permite catolicilor laici să conducă departamentele Vaticanului și creează un dicaster special pentru operele de caritate, printre alte reforme.

Mișcările au declanșat speculații intense cu privire la planurile sale de viitor, inclusiv cea mai radicală - că ar intenționa să demisioneze.

Demisia unui papă a fost cândva aproape de neconceput până când Benedict al XVI-lea a renunțat la domnia sa în 2013, invocând sănătatea sa fizică și mentală în declin.