ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut informații potrivit cărora Papa Francisc a avut două întrevederi secrete, neconfirmate oficial, cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla, în cursul anului 2021, informează LifeSiteNews.

Scriind în National Catholic Register, jurnalistul expert în papalitate Edward Pentin a dezvăluit că, în 2021, Papa Francisc s-a întâlnit de două ori cu Bourla, directorul general și președintele consiliului de administrație al gigantului farmaceutic Pfizer. Întâlnirile au avut loc la Vatican, într-o împrejurare pe care Pentin a comparat-o cu întâlnirea secretă pe care Papa Francisc a avut-o în 2019 cu Melinda Gates.

Dezvăluirea nu este, probabil, o surpriză prea mare, având în vedere că Vaticanul le administrează și impune angajaților exclusiv vaccinul COVID-19 de la Pfizer, iar Papa Francisc a fost unul dintre cei mai importanți promotori ai injecțiilor COVID. 

Pentin a scris că întâlnirile au fost confirmate de „surse de la Vatican”, deoarece nu au au fost incluse în anunțurile zilnice ale Vaticanului, menționând, de asemenea, că subiectele discutate sunt încă un mister.

LifeSiteNews a contactat atât biroul de presă al Vaticanului, cât și Pfizer pentru a obține declarații în legătură cu aceste întâlniri, dar nu a primit încă niciun răspuns. Când Pentin a solicitat informații despre acele întâlniri de la Pfizer, i s-a răspuns: „Nu putem confirma sau infirma, deoarece, conform politicii noastre, activitățile directorilor noștri sunt considerate confidențiale”.

Biroul de presă al Sfântului Scaun „nu a răspuns la solicitările repetate de confirmare a întâlnirilor”, a adăugat Pentin.

Diaconul Nick Donnelly, scriitor și catehet din Marea Britanie, a comentat pe Twitter că aceste dezvăluiri explică insistența cu care Papa Francisc a promovat injecțiile COVID-19.

Pfizer și Vaticanul Papei Francisc

Pfizer a dezvoltat o legătură strânsă cu Vaticanul, deoarece injecțiile sale sunt folosite acolo din ianuarie 2021, când Papa Francisc și Papa emerit Benedict al XVI-lea au fost printre primii din statul suveran care s-au vaccinat cu acest ser. La vremea respectivă, șeful serviciului de sănătate al Vaticanului, dr. Andrea Arcangeli, a sugerat că Vaticanul va folosi inițial vaccinul Pfizer, dar că în viitor vor folosi și altele, pe măsură ce vor fi autorizate. 

Cu toate acestea, înțelegerea Vaticanului cu Pfizer este ca angajaților și rezidenților să li se administreze doar injecția celor de la Pfizer.

Ulterior, Bourla a avut o apariție publică la Vatican în mai 2021, alăturându-se mai multor susținători ai avortului la cea de-a cincea Conferință Internațională de a Vaticanului pe tema sănătății, intitulată „Explorarea minții, a corpului și a sufletului”. 

Participând virtual alături de Sanjay Gupta de la CNN, discursul lui Bourla a fost centrat pe vaccinuri: „Răspunsul global la COVID-19 a fost accelerat datorită colaborării în materie de schimburi de date, cercetare și supraveghere epidemiologică. Revizuind arhitectura noastră globală dedicată sănătății, cum putem îmbunătăți în viitor capacitatea de reacție rapidă și cum putem să valorificăm lecțiile învățate în ceea ce privește pregătirea, dezvoltarea și distribuirea de noi vaccinuri și, mai ales, în privința prevenirii?”. 

Papa Francisc le-a adresat participanților la conferință un discurs privat. Nu se știe dacă una dintre întâlnirile sale cu Bourla a avut loc cu acea ocazie. 
 
Relația cu Vaticanul, care folosește exclusiv injecția Pfizer, a fost consolidată și mai mult după ce secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a impus recent vaccinarea obligatorie împotriva COVID a angajaților și vizitatorilor Vaticanului, eliminând opțiunea unui test negativ și permițând doar dovada recuperării din boală ca alternativă la injecție.