ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc va beatifica în timpul vizitei în România (31 mai – 2 iunie) șapte episcopi greco-catolici „care au preferat moartea în locul trădării credinței” în fața prigoanei comuniste, au declarat, pentru Europa Liberă, surse din cercurile clerului. Este vorba, printre alții, de Valeriu Traian Frențiu, Iuliu Hossu, Alexandru Russu și Ion Bălan.
 
 Purtătorul de cuvânt al BOR, citat de Hotnews.ro, a declarat, pe de altă parte, că Papa Francisc se va întâlni în cursul vizitei sale cu Patriarhul Daniel și va vizita și Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc vine la București pe 31 mai, va merge la Iași, urmând ca la Blaj, capitala de facto a greco-catolicilor din România, să oficieze ceremonia de beatificare. Francisc ar deveni astfel al doilea papă care vizitează România, predominant ortodoxă, după Papa Ioan Paul al-II-lea, care a venit în 1999.