Papa Francisc va beatifica în timpul vizitei în România (31 mai – 2 iunie) șapte episcopi greco-catolici „care au preferat moartea în locul trădării credinței” în fața prigoanei comuniste, au declarat, pentru Europa Liberă, surse din cercurile clerului. Este vorba, printre alții, de Valeriu Traian Frențiu, Iuliu Hossu, Alexandru Russu și Ion Bălan.
 
 Purtătorul de cuvânt al BOR, citat de Hotnews.ro, a declarat, pe de altă parte, că Papa Francisc se va întâlni în cursul vizitei sale cu Patriarhul Daniel și va vizita și Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc vine la București pe 31 mai, va merge la Iași, urmând ca la Blaj, capitala de facto a greco-catolicilor din România, să oficieze ceremonia de beatificare. Francisc ar deveni astfel al doilea papă care vizitează România, predominant ortodoxă, după Papa Ioan Paul al-II-lea, care a venit în 1999.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.