ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a fost internat la spitalul Gemelli din Roma pentru "teste programate anterior", în condițiile în care agențiile de presă au anunțat acum că programul său a fost eliberat pentru zilele următoare, după ce a avut probleme cardiace înainte de a ajunge la spital, scrie LifeSiteNews.

Într-o scurtă declarație transmisă presei la 29 martie, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că "Sfântul Părinte se află la Gemelli din această după-amiază pentru niște controale programate anterior".

Suveranul Pontif a ținut audiența generală obișnuită în cursul dimineții, fiind vizibil mai puțin apt fizic decât a părut în ultimele zile.

În urma acestui fapt, însă, agențiile de presă italiene au început să relateze că întâlnirile programate de Papa pentru următoarele zile au fost anulate, citând o sursă de la Vatican. 

După audiență, acesta ar fi fost nevoit să anuleze un interviu programat și să fie transportat cu o ambulanță la spitalul Gemelli din apropiere. Potrivit știrilor, care au citat surse din spital, Francisc suferea de "probleme cardiace" împreună cu probleme de respirație când a ajuns. 

În prezent, starea sa este considerată "nu îngrijorătoare", potrivit Corriere della Sera.  

Se înțelege că Papa Francisc va rămâne în spital peste noapte, iar personalul apropiat va petrece și el noaptea în spital. 

Într-o declarație emisă la ora 20:30, ora Romei, Bruni a declarat că "în ultimele zile Papa Francisc s-a plâns de unele dificultăți respiratorii și în această după-amiază s-a dus la Policlinico A. Gemelli pentru a fi supus unor controale medicale. Rezultatul acestora a arătat o infecție respiratorie (cu excepția infecției Covid 19) care va necesita câteva zile de tratament medical spitalicesc adecvat".

Agenda publică a lui Francisc era goală ieri, două întâlniri anunțate public urmând să aibă loc joi și o alta vineri. Duminică, el urmează să înceapă ceremoniile liturgice din Săptămâna Sfântă cu slujba din Duminica Floriilor. Potrivit revistei America, programul său a fost golit cel puțin până sâmbătă, 1 aprilie.

În 2021, suveranul pontif a fost supus anterior unei intervenții chirurgicale de șase ore la Gemelli pentru a i se extirpa o parte din colon din cauza unei diverticulite. Ulterior, el a petrecut zece zile acolo în recuperare. 

În momentul operației și în urma acesteia, au crescut zvonurile potrivit cărora ar fi suferit de cancer și s-ar fi apropiat de sfârșitul pontificatului său. Aceste zvonuri au fost favorizate de faptul că folosea de mult timp un scaun cu rotile și de problemele tot mai mari la genunchi.

Francisc a respins ferm zvonurile privind cancerul, iar mobilitatea sa s-a îmbunătățit ușor în ultimele luni.

În august 2022, Francisc l-a numit pe Massimiliano Strappetti în funcția de asistent medical personal.

Înainte de operația la colon, în ianuarie 2021, Papa Francisc s-a vaccinat anticovid, fiind unul dintre primii de la Vatican care a primit vaccinul Pfizer.