ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parada militară de Ziua Națională a României, organizată vineri, 1 Decembrie 2023, de Ziuua Națională a României, în Capitală, s-a desfășurat cu peste 2.400 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României, care au defilat pe sub Arcul de Triumf, a transmis Agerpres.

Dispozitivul de defilare al tehnicii militare a fost alcătuit din circa 150 mijloace tehnice, iar militarii invitați au fost prezenți cu 23 de mijloace tehnice. Avioane și elicoptere au survolat Piața Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie.

Ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României s-a încheiat cu defilarea militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Comandantul paradei a fost generalul-maiorul Ciprian Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre. De remarcat că avioanele care au survolat Arcul de Triumf nu au lăsat dâre de „contrails” tricolore, preferând doar un insipid gri, la fel ca norii din fotografia de mai sus, publicată, la sărbătoare națională, de Ministerul Apărării Naționale a României. Alta n-au găsit...

Vă prezentăm mai jos transmisia VIDEO în DIRECT de la Trinitas TV: