ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotografia zilei vine de la Wuhan, din Republica Populară Chineză, epicentrul oficial declarat al pandemiei de coronavirus izbucnite la finalul anului 2019. Luni, 15 martie 2021, reprezentanții orașului Wuhan au invitat medicii și asistentele care s-au luptat anul trecut pentru eradicarea epidemiei la festivalul anual dedicat înfloririi cireșilor. „Un oraș plin de recunoștință își arată mulțumirea”, notează foto-jurnalistul XuZeyu Philip pe social media

În schimb, în România sărbătorim a ZECEA prelungire a stării de alertă, intrată în vigoare o dată cu începutul Postului Mare, aducând restricții atât în organizarea evenimentelor publice, cât și în privința operatorilor de cazare și alimentație publică, dar mai ales controversata reținere în case a cetățenilor cu o oră mai devreme la ceas de seară.
 
 
 
 
În Noua Zeelandă, la Queenstown se țin concerte cu mii de spectatori, la un an de zile după ce epidemia a explodat, atingând maximul în aprilie-mai 2020. În prezent, ea nu este complet eradicată, dar se menține la un nivel sub medie, fiind raportate 95 de infectări la data de 16 martie 2021, potrivit portalului Ministerului Sănătății

  
Un videoclip din aceeași locație, publicat de un ziar neo-zeelandez pe 25 ianuarie 2021 arăta că nici starea vremii, nici restricțiile Covid nu i-au putut împiedica pe fanii muzicii să iasă din casă - chiar și cu distanțare!