ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul John Campbel a analizat mărturia unui paramedic scoțian care a declarat în cadrul anchetei scoțiene COVID-19 că paramedicii au primit o scrisoare în care se spunea că „vor primi sprijin total” pentru a lua decizii în afara protocoalelor normale privind resuscitarea pacienților de peste 70 de ani, relatează The Defender.

În martie 2020, oficiali din domeniul sănătății din Scoția le-au spus paramedicilor că vor fi susținuți pe deplin dacă nu vor „încerca prea mult” să resusciteze pacienții cu vârsta de peste 70 de ani, potrivit mărturiei unui paramedic în fața Scottish COVID-19 Inquiry.

Doctorul John Campbel, care a analizat mărturia în cadrul emisiunii sale de pe YouTube, a declarat: „Vorbim despre faptul că oamenii nu sunt resuscitați după o anumită vârstă, ceea ce, desigur, este un ageism patent”.

Robert Pollock, un consilier clinic paramedic care a lucrat ca paramedic de primă linie în timpul pandemiei COVID-19, a prezentat mărturia și o declarație scrisă în cadrul anchetei scoțiene privind COVID-19.

Ancheta a ascultat mărturii de la oficiali guvernamentali și cetățeni obișnuiți pe parcursul a peste 50 de zile. Aceasta a investigat eșecurile în răspunsul scoțian la pandemie - inclusiv modul în care spitalele au administrat protocoale periculoase de sfârșit de viață, inclusiv presarea pacienților să semneze ordinele DNR (nu resuscitați).

Potrivit declarației scrise a lui Pollock:

„Angajații Serviciului de Ambulanță Scoțian au primit o scrisoare prin e-mail joi, 26 martie 2020, din partea Consiliului pentru profesiile din domeniul sănătății și al îngrijirii, care a stipulat pentru fiecare persoană înregistrată că își dă seama că vor exista decizii dificile de luat de către profesioniștii din domeniul sănătății, dar că vor primi sprijin deplin pentru a lua decizii [fără] protocoale normale.”

Potrivit lui Pollock, angajații au fost instruiți să nu încerce prea mult să îi resusciteze pe cei vârstnici.

Pollock a dezvoltat aceste afirmații în mărturia sa în fața anchetei.

„Amintirile mele sunt absolut clare”, a spus el. "Au existat discuții în jurul grupei de vârstă(...) Oamenii ... peste o anumită vârstă acum, încercările tale normale de resuscitare ar fi fost reduse la minimum."

Potrivit lui Pollock, aceste instrucțiuni au venit chiar dacă „nu există o limită de vârstă în Scoția pentru resuscitarea unui pacient”.

„Acest lucru a fost foarte înspăimântător pentru angajații care au membri de familie în acea grupă de vârstă și a provocat multă îngrijorare și anxietate pentru oamenii care erau obișnuiți să facă tot posibilul pentru a păstra viața”, a scris Pollock. "Procesul de resuscitare a evoluat și avem o rată mare de succes. Acest lucru nu a fost bine primit de membri".

El a adăugat:

"Moralul personalului a fost grav afectat, deoarece au fost instruiți pentru a păstra viața, au fost plătiți ca salvatori, dar în acel moment, li s-a spus să facă exact opusul. Acest lucru a îngrozit personalul că ar putea fi nevoit să facă acest lucru împotriva pregătirii lor normale și a dorinței lor normale de a ajuta. Acesta nu a fost un proces pe care nimeni nu l-a salutat."

Pollock a spus că au existat „zvonuri” în cadrul serviciilor de ambulanță scoțiene „că guvernul avea un plan de a reduce grupul de vârstă la cei de peste 50 de ani dacă nivelurile Covid au atins vârful așteptat și dacă planul pentru cei de peste 70 de ani nu a dus la o scădere suficient de semnificativă a cererii medicale”.

Pollock a spus că un astfel de plan a fost „absolut în discuție”.

Campbell, care deține un doctorat în asistență medicală, a analizat declarația și mărturia lui Pollock.„Acesta nu a fost un proces pe care nimeni nu l-a salutat”, a repetat Campbell. "Oamenii care au trimis aceste e-mailuri, la ce se gândeau?Pe ce se baza gândirea lor și care era rațiunea pentru ceea ce făceau?".

În mărturia sa, Pollock a insinuat, de asemenea, că aceste instrucțiuni au venit de sus de la Serviciul de Ambulanță scoțian.„Nu luau decizii pe cont propriu”, a spus el.„Mi se pare că unele decizii au fost luate mult prea repede, aproape”, a spus Campbell, adăugând că mărturia lui Pollock ridică întrebări care necesită investigații suplimentare.

„Avem nevoie de mai multe informații”, a spus Campbell."Trebuie să facem o cercetare calitativă în acest sens și apoi să obținem cifre cantitative, deoarece domnul Pollock a spus că nu știe câte persoane sunt afectate.Dar aceste informații ar putea foarte bine să fie derivate."Campbell a sugerat că politici similare au fost probabil implementate în alte țări, dar lipsa unei anchete publice similare în majoritatea țărilor înseamnă că informațiile ar putea să nu fie niciodată dezvăluite public.„Aceasta este o anchetă excelentă, iar consilierii care se ocupă de ea, avocații care se ocupă de ea, pun întrebări sensibile și obțin informații de la oameni obișnuiți”, a declarat Campbell. „Experiența obișnuită a oamenilor, nu politicieni cu putere mare, ci doar oameni care au trăit lucruri și care au suferit adesea în timpul pandemiei”.„Este păcat că alte țări nu fac același lucru”, a adăugat el.