ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile nu au date cu privire la identitatea a cinci persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la Clubul Colectiv și care se află la INML, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit Parchetului, o echipă constituită din reprezentanți de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Poliția Capitalei — Serviciul Omoruri, IGPR — Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică IGPR, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialiști din cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a efectuat sâmbătă prima parte a cercetării la fața locului, transmite Agerpres.

Au fost ridicate mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a izbucnit incendiul.

"Au fost realizate activități de examinare și identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate în unitățile spitalicești, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate.

Totodată, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul DGPMB — Serviciul de Investigare a Criminalității Economico — Financiare au fost verificate activitățile comerciale desfășurate în incinta clubului unde a avut loc evenimentul", susțin procurorii.