ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii militari fac un apel la persoanele care au fost rănite la protestul de vineri din Piața Victoriei, în urma intervenției jandarmilor, să se prezinte, luni și marți, la sediul Parchetului Militar București, transmite Agerpres.

„Procurorii militari îi invită pe toți care au participat la protestul Diasporei de vineri și au fost răniți sau pot furniza informații importante să se prezinte la Parchetul Militar București, luni și marți, pe Strada George Georgescu 2, sector 4", se arată într-un comunicat al Parchetului Militar.

Potrivit unor oficiali din Parchet, până acum au fost depuse 19 plângeri.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația de vineri seara din Piața Victoriei.

Parchetul Militar urmează să colecteze sesizările depuse la secțiile de Poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic.

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat sâmbătă procurorului general, Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de vineri seara din Piața Victoriei din București, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.