ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosar clasat în cazul preotului acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei slujbe religioase oficiate în timpul stării de urgență. Decizia a fost dată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

„În raport cu situația de fapt, se constată că acuzațiile aduse lui Marian Bogdan-Sergiu, cuprinse în denunțul formulat la data de 20.04.2020 nu sunt întemeiate prin raportare la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. (…) Anterior analizării elementelor constitutive ale infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor raportate la situația de fapt reținută mai sus se constată că în mod eronat s-a precizat în denunțul penal că activitatea religioasă din Vinerea mare de la Biserica Ortodoxă „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca, la care au participat un număr de aproximativ 20 de persoane, ar fi avut loc în data de 18 aprilie, în realitate, aceasta desfășurându-se cu o zi înainte, respectiv pe 17 aprilie 2020. (…) Constatăm că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), soluția legală și temeinică fiind aceea a clasării”, se arată în Ordonanța de clasare emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Pe 22 aprilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui preot care a permis accesul enoriașilor într-un lăcaș de cult din Cluj-Napoca.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost cel care s-a dezlănțuit pe contul personal de facebook, deranjat că preotul a permis intrarea credincioșilor în biserică „AȘA NU! Aceste imagini filmate aseară la Biserica Ortodoxă Sfântul Ioan Gură de Aur în Cartierul Mănăștur, strada Plopilor sunt INTERZISE în Noaptea de Înviere sau după Paște! Nu ar fi trebuit încălcate nici până acum regulile de distanțare de către nicio biserică, indiferent de cultul religios! 102 pacienți infectați cu Covid 19 sunt îngrijiți la această oră în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj!”, a scris politicianul clujean.