ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din comuna Tomești, județul Iași, a fost sancționat contravențional în prima zi de școală după ce a intrat în incintă fără mască și a făcut scandal, informează Evenimentul Zilei.
Bărbatul a intrat fără mască în școala din localitate, alături de un prieten, și a intrat într-o dispută cu personalul, afirmând răspicat că nu este de acord ca fetița lui să poarte mască.

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului școlar de luni, de la Școala Gimnazială „D.D. Pătrașcanu” din Tomești, relatează cordianul „Vremea Nouă”, citat de stirileprotv.ro.

Schimbul de replici a fost filmat de prietenul bărbatului, iar angajații școlii au chemat Poliția. „Bărbatul a primit o sancțiune contravențională de 500 de lei”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Mai exact, Gabriel A. a fost amendat pentru că a tulburat ordinea și liniștea publică, dar și pentru că nu a purtat mască, potrivit polițiștilor.
 
El a depus apoi o "notificare”, semnată și de soție, în care a informat reprezentanții școlii că nu e de acord ca fetița să poarte mască la școală, dar nici să folosească dezinfectantul din unitate.

„Având în vedere caracterul excesiv și abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securității vieții, integrității fizice, psihice și emoțional-afective a copiilor, precum și interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimțământul pentru obligativitatea purtării măștii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber și fără afectarea biologică, psihologică și emoțional-afectivă a acestuia”, au scris părinții, care au invocat că purtarea măștii este un act de tortură pentru fetița lor.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că bărbatul va primi răspuns la solicitarea sa și că fetița acestuia va învăța online.