ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei ierarhi ai Bisericii noastre au oficiat astăzi o slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Boca, la 33 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. Slujba a fost săvârșită la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, în prezența a mii de credincioși, de către Înalt Preasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, PS Nestor al Devei și Hunedoarei și PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. VIDEO Trinitas TV mai sus.

Părintele Arsenie Boca a fost pomenit și în localitatea giurgiuveană Drăgănescu din orașul Mihăilești, la biserica pictată de Sfinția Sa. Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie în biserica Parohiei Drăgănescu din județul Giurgiu. Cu acest prilej, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură despre viața și activitatea părintelui Arsenie Boca, un slujitor al sfântului altar, un adevărat propovăduitor al Evangheliei, un mărturisitor al neamului și un luptător pentru apărarea dreptei credințe.

În continuare, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru părintele Arsenie Boca, precum și pentru ctitorii bisericii trecuți la cele veșnice. După slujba de pomenire, Episcopul Giurgiului a oferit părintelui Petcu Lucian, parohul bisericii, cărți duhovnicești și o frumoasă icoană a Sf. Ierarh Nicolae. La Sfanta și Dumnezeiasca Liturghie au participat și elevi ai Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu, care au oferit răspunsurile la strană. Chiriarhul le-a dăruit credincioșilor iconițe, calendare și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă". 

Ridicată în anul 1870, Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Drăgănescu, județul Giurgiu, este foarte strâns legată de marele duhovnic al secolului XX, Părintele Arsenie Boca, aflat pe lista de canonizări curânde a Bisericii Ortodoxe Române. Din 1968, aici, timp de 15 ani, părintele Arsenie a realizat pictura acestui sfânt locaș. Deși a respectat liniile generale ale erminiei bisericești, părintele Arsenie a inserat elemente cu un vădit conținut catehetic, adaptat la cerințele și problemele oamenilor contemporani. De asemenea, scenele sunt însoțite de pasaje biblice sau de cuvinte ale Părintelui, ziditoare pentru toți cei ce trec pragul acestei biserici. VIDEO Cult Cultură: