ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Editura Andreiana a apărut volumul Chipul Cuviosului Părinte Arsenie Boca. Premisele unei dezbateri pentru canonizare. Autorul, Sergiu Ciocârlan, oferă un răspuns bine documentat la toate acuzele care i se aduc Părintelui Arsenie Boca.

„Intenția acestei investigații este de a restitui cititorilor acea înțelegere nebruiată de suspiciuni și de reticențe, de mistificările agenților de influență ai Securității sau de atitudinea idolatră și pietistă a unui important segment al obștii creștine”, precizează autorul.

Cartea reprezintă rodul unei activități intense de cercetare a vieții cuviosului pe baza documentelor de arhivă publicate până acum și a celor patru scrieri autentice ale marelui duhovnic, și anume: Cărarea ÎmpărățieiCuvinte viiScrieri inedite și Practica vieții monahale.

„Lucrarea se înscrie în această luminoasă dezbatere privind sfințenia marelui duhovnic prin demontarea extrem de bine argumentată a tuturor acuzelor și a mistificărilor care sunt invocate ca argumente împotriva canonizării Cuviosului”, notează Mitropolitul Laurențiu în Cuvântul Înainte.

Înaltpreasfinția Sa își exprimă nădejdea ca această lucrare „să fie un pas înainte spre definitivarea procesului de canonizare”.

„Acesta este un act necesar de recunoaștere și recunoștință – pentru cel care a luminat și a fost ajutorul atâtor generații de creștini ortodocși din Ardeal, și nu numai –, dar și un îndemn din partea Bisericii de a se continua renașterea spirituală în duh filocalic începută acum câteva decenii la Mănăstirea Brâncoveanu”.

Volumul se înscrie în demersul Arhiepiscopiei Sibiului privind redescoperirea chipului autentic al Cuviosului Părinte Arsenie de la Sâmbăta și Prislop, transmite Basilica.

Cartea poate fi achiziționată de la Librăriile Arhidiecezana Sibiu și Brașov și, în curând, de la librăriile de profil din țară. 

Nădăjduim cu toții ca această carte să fie spre folosul duhovnicesc al tuturor acelora care doresc să se apropie cu sinceritate de Domnul prin acest bine-plăcut al Său!, scrie drd. Sorin-Gabriel Pomană de la Mitropolia Ardealului.