ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mereu actuale, cuvintele vrednicului de pomenire Părintele Arsenie Papacioc, marele duhovnic al Ortodoxiei de la Mânăstirea „Sfânta Maria” Techirghiol, pot fi citite și recitite la nesfârșit. Devenite adevărate îndreptare și modele duhovnicești pentru creștinii ortodocși din toată lumea, cuvintele Părintelui Arsenie Papacioc, primar legionar în tinerețe, apoi mărturisitor al Rugului Aprins și temnițelor bolșevice, ne învață că esențială în viața omului rămâne iubirea față de Dumnezeu și față de semeni. LA MULȚI ANI, FRAȚI ROMÂNI!

„Cum am mai spus, după mine, Nașterea Domnului este cel mai mare eveniment al Creștinătății: căci Dumnezeu s-a coborât în trup omenesc spre a mântui omenirea. Iisus Hristos ne-a încredințat că suntem veșnici, nu în materie, ci în duh. Și că sufletele noastre au porțile Raiului deschise, doar să ne ostenim să ajungem până la ele. Prin post, rugăciune, nevoință, faptă bună… Dragii mei, nu e puțin lucru să ai sentimentul veșniciei în tine… Câți însă mai conștientizează aceasta? Dacă am fi convinși și conștienți permanent că suntem veșnici și că prin faptele noastre ne hotărâm locul în veșnicie – ori în chinurile iadului, ori în dulceața Raiului, adică în unirea deplină cu Dumnezeu -, atunci am fi mult mai chibzuiți. Nu poți fura, omorî, urî, dacă știi că prin aceasta viața ta de după pragul morții va fi numai lacrimă și suferință. Și nici nu te poți teme de moarte dacă știi că aceasta nu este decât adormirea trupului, pentru întoarcerea sufletului în Sânurile Domnului. Omul creștin știe că trebuie să facă doar ceea ce-l mântuiește, dar face și altele, care-l osândesc.

Vă dați seama ce-ar fi fost lumea fără Hristos? Bucurați-vă că S-a născut și nașteți-L mereu în inimile voastre. Cu El putem totul, fără Hristos nu putem nimic. Repetați-vă asta întreaga viață și veți greși mai puțin, nu vă veți mai teme și veți putea birui.

Trăiți pe Hristos în orice moment. Mai înainte de toate, să dați slavă milostivirii și bunătății celei negrăite a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Preacuratei și Preasfintei Fecioare Maria, care a slujit la Nașterea Lui, că ne-a învrednicit pe toți să mai ajungem încă o dată Nașterea Domnului și să prăznuim înnoirea neamului omenesc, prin taina venirii cea în trup a lui Dumnezeu-Cuvântul. Amin!”

Pr. Arhim. Arsenie Papacioc